Siirry suoraan sisältöön

Tunnetaitoryhmä alakouluikäisille lapsille, joiden vanhempi sairastaa syöpää

Lisätietoa tapahtumasta

Tunnetaitoryhmä on suunnattu alakouluikäisille lapsille, joiden vanhempi sairastaa syöpää tai on sairastanut syövän. Tunnetaitoryhmä tukee lapsia tunnetaitojen oppimisessa. Ryhmässä lapset harjoittelevat tunteiden tunnistamista, sietämistä, säätelemistä, ilmaisemista, käsittelemistä ja omaa voimaantumista erilaisten harjoitusten avulla yhdessä tunnetaito-ohjaajan kanssa. Lapset opettelevat omien tunteidensa käsittelyä esimerkiksi maalaamisen ja musiikin kautta. Tunteiden ilmaisemisen avuksi he askartelevat muun muassa tunnemittarin. Ryhmässä harjoitellaan myös keinoja, joilla omaa oloaan voi helpottaa voimakkaiden tunteiden noustessa pintaan. Näiden keinojen tueksi askarrellaan huminapurkki ja tunneliikennevalot.

Tavoitteena on, että lapsen tietoisus itsestään ja omista tunteistaan kasvaa ja lapsen itsetunto vahvistuu ja hänen vaikutusmahdollisuutensa omaan oloonsa kehittyvät. Tavoitteena myös on, että lapset uskaltavat ilmaista tunteitaan aikaisempaa rohkeammin ja huomioivat muiden tunteet aikaisempaa paremmin. Lapset myös oppivat ymmärtämään, että vaikeillakin tunteilla, kuten surulla, ahdistuksella ja pelolla, on oma tehtävänsä ja näihinkin tunteisiin voi vaikuttaa.

Ryhmä kokoontuu Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa torstaisin 31.3.–19.5.2022 klo 17.30–19.00. Kokoontumia on yhteensä kahdeksan. Ryhmään haetaan täyttämällä sähköisellä hakulomake viimeistän 28.2.2022.

Lue lisää ryhmästä ja hae lapsellesi paikkaa

Lisätiedot

Lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaajaMM Pia Ilves
044 451 5655 tai pia.ilves@lssy.fi