Siirry suoraan sisältöön

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys on tukena koronaviruksen aikana

nainen pitelee käsissään koristesydäntä

(3.4.2020)

Päivitetty 18.5.2020

Vaikka olemme joutuneet perumaan tapahtumia ja ryhmäkokoontumisia ja siirtämään kursseja koronaviruksen vuoksi, tarjoamme syöpäpotilaille ja heidän läheisilleen neuvontaa, ohjausta ja tukea puhelimitse ja sähköpostitse. Välitämme edelleen vertaistukihenkilöitä, käsittelemme hoitopäiväkorvaus- ja jäsenhakemuksia ja vastaamme kursseja koskeviin tiedusteluihin. Otathan yhteyttä! Olemme täällä, sinua varten.

Ohjausta, neuvontaa ja tukea

Onko sinulla kysyttävää proteesista? Mietityttääkö maksusitoumus? Neuvontapalveluihin liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä neuvontanumeroomme 02 2657 927 (ma-pe klo 9–11). Kaipaatko henkistä tukea? Psykososiaalista tukea antaa erikoissairaanhoitajamme numerosta 02 2657 649 tai sähköpostitse osoitteessa tiina.hvitfelt@lssy.fi.

Tukihenkilötoiminta

Kaipaatko saman kokenutta tukihenkilöä jakamaan kokemuksia syöpään sairastumisesta? Kauttamme voit saada koulutetun tukihenkilön, jonka roolina on olla kokemusten jakaja, kuuntelija ja keskustelija. Koronavirustilanteen vuoksi kasvokkaistapaamiset eivät ole mahdollisia, mutta tuen antaminen järjestyy puhelimitse. Tukihenkilövälityksestä vastaa erikoissairaanhoitaja Tiina Hvitfelt (02 2657 619 ti-ke klo 10–15). Lue lisää vertaistukihenkilötoiminnasta.

Syöpäjärjestöjen valtakunnalliset neuvontapalvelut

Syöpäjärjestöjen maksuttomat valtakunnalliset neuvontapalvelut tarjoavat tietoa ja tukea sairastuneille ja heidän läheisilleen puhelimitse, sähköpostitse ja chatissä myös koronavirusepidemian aikaan. Katso neuvontapalvelujen yhteystiedot.

Jäseneksi liittyminen ja muutokset jäsentietoihin

Etkö vielä ole jäsenemme tai onko jäsentietoihisi tullut muutoksia? Voit liittyä jäseneksemme joko täyttämällä verkossa olevan sähköisen lomakkeen tai soittamalla numeroon 02 2657 913. Voit ilmoittaa jäsentietojesi muutoksista kätevästi täyttämällä verkkolomakkeen tai soittamalla numeroon 02 2657 913. Itäisellä Pitkäkadulla sijaitseva toimisto on toistaiseksi kiinni, joten palvelemme puhelimitse.

Hoitopäiväkorvausten hakeminen

Käsittelemme hoitopäiväkorvaushakemuksia normaalisti. Jos haet korvausta ensimmäistä kertaa, täytä korvaushakemus ja postita se Meri-Karinaan. Lue lisää hoitopäiväkorvauksista.

Ilmoittautuminen kursseille

Koronavirustilanteen vuoksi kevään sekä kesäkuun kurssit järjestetään myöhemmin tänä vuonna. Haku kursseille on käynnissä. Tutustu uuteen aikatauluun sekä hakuohjeisiin. Lisätietoja siirtyneistä kursseista sekä muista loppuvuonna järjestettävistä, syöpää sairastaville ja heidän läheisilleen tarkoitetuista kursseistamme voit tiedustella myös numerosta 02 2657 610 tai osoitteesta kurssi@lssy.fi.

Asunnon vuokraus

Etsitkö vuokra-asuntoa?  Tutustu kaikkiin vuokra-asuntoihimme ja tiedustele asunnoista toimitusjohtaja Ville Viitaselta numerosta 02 2657 601 tai sähköpostitse osoitteesta ville.viitanen@lssy.fi

Matkatoimisto Matkarin matkat

Vaikka Matkatoimisto Matkarin matkat on peruttu toukokuun loppuun saakka, matkatoimisto palvelee matka-asioissa arkisin klo 10–13. Itäisellä Pitkäkadulla sijaitseva toimisto on toistaiseksi kiinni, mutta voit lähettää viestiä osoitteeseen matkari@lssy.fi.

Meri-Karinan hyvinvointikeskus

Meri-Karinan hyvinvointikeskuksen info palvelee numerossa 02 2657 666 (ma-pe klo 8–15) ja sähköpostitse osoitteessa meri-karina@lssy.fi. Meri-Karinan ravintola-, kokous-, juhla- ja majoituspalvelut ovat kiinni toukokuun loppuun saakka.

Kuva: Adobe Stock