Siirry suoraan sisältöön

Tasapainoa elämään tietoisesta läsnäolosta – ilmoittaudu Mindfulness-kurssille

Kuvassa on rannalle pikkukivistä kasattu torni.

(14.9.2023)

Haluatko löytää elämääsi keinoja, joilla rauhoittaa oloasi? Käytkö ylikierroksilla tai onko pysähtyminen sinulle vaikeaa? Etsitkö helpotusta stressiin, matalaan mielialaan tai pitkäaikaisiin kiputiloihin? Ilmoittaudu Mindfulness-kurssille, jota ohjaa Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen psykologi.

Arki voi tuntua usein stressaavalta ja elämäntahti kiireiseltä. Mindfulness eli hyväksyvä tietoinen läsnäolo voi auttaa löytämään tasapainoa vaikeidenkin elämäntilanteiden keskellä. Mindfulness-kurssilla vahvistetaan kehon ja mielen yhteistoimintaa sekä tietoista hyväksyvää läsnäoloa erilaisten harjoitteiden avulla.

– Kurssilla tutustutaan omaan mieleen ja harjoitellaan huomion palauttamista takaisin tähän hetkeen, mikä voi parantaa keskittymiskykyä, taitoa huomata olennainen kiireen keskellä, voimistaa luovuutta sekä lisätä palautumista, jaksamista ja hyvinvointia, kurssia ohjaava Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen psykologi Markus Kirjonen sanoo.

Kurssilla myös tutustutaan tietoisen hyväksyvän läsnäolon harjoitteisiin ja käydään yhdessä läpi harjoitteita sekä keskustellaan niiden aikana heränneistä kokemuksista. Harjoitteita tehdään säännöllisesti myös kotona. Kotiharjoitteiden tekeminen vie aikaa päivässä noin 45 minuuttia.

Kaikki ovat tervetulleita

Kurssilla ei käydä läpi osallistujien elämänhistoriaa, ja sinne ovat tervetulleita kaikki – osallistua voi vaikka ei olisikaan Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen jäsen. Tällöin kurssi hinta on 80 euroa, kun se yhdistyksen jäsenille maksaa 40 euroa.

Kurssiryhmä kokoontuu Turun Hirvensalossa sijaitsevassa Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa tiistaisin 31.10.–19.12.2023 kello 17–19. Kokoontumisia on yhteensä kahdeksan.

Ilmoittautuminen päättyy 22.10.2023. Ryhmään otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä kahdeksan osallistujaa. Ryhmään valittuihin henkilöihin ollaan yhteydessä sähköpostitse viimeistään 24.10.2023. Ilmoittaudu kurssille tästä.

Kuva: Pexels