Aurinkoaamiainen-koulutukset

Aurinkoagentti-toiminnassa järjestetään koulutusta päivähoidon ammattilaisille. Koulutusten tarkoituksena on lisätä lasten parissa toimivien ammattilaisten tietoisuutta auringon riskeistä ja opettaa heitä huolehtimaan lasten aurinkosuojauksesta oikealla tavalla.

Päivähoidon henkilöstö on avainasemassa lasten aurinkorasvauksen toteuttamisessa ja aurinkotiedon eteenpäin viemisessä. Auringon UV-säteily on vaarallista erityisesti lapsen herkälle iholle. Useissa päiväkodeissa on kuitenkin haasteita lasten aurinkorasvauksessa päivähoidon aikana. Lisäksi monilla piha-alueilla ei ole varjopaikkoja ulkoilun ajaksi

Aurinkoaamiainen – lasten aurinkorasvaus päiväkodeissa -koulutus on suunnattu päivähoidon ammattilaisille. Tarkoituksena on lisätä ammattilaisten tietoutta lasten aurinkosuojaamisesta ja yleisestä aurinkoterveydestä. Tilaisuus on maksuton ja sisältää aamiaisen.

Koulutukset ovat osa Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen Aurinkoagentti 2.0 -toimintaa. Vuonna 2020 koulutukset järjestetään Varsinais-Suomen alueella seuraavasti (Huom! Ilmoittautuminen koulutuksiin on päättynyt):

• Ma 24.2. klo 8.30–10 Naantali (lukion auditorio, Jöns Budde-Sali, Vadstenanpolku 4)
  • Ti 25.2. klo 8.30–10 Turku (Valtion virastotalo, Niinistö 2. krs, Itsenäisyydenaukio 2)
  • Ke 26.2. klo 8.30–10 Parainen (Sarlinska skolan/Sarlinin koulun auditorio, Skolgatan/Koulukatu 16) Valitettavasti koulutus on jouduttu perumaan vähäisen osallistujamäärän vuoksi.
  • To 27.2. klo 8.30–10 Loimaa (Novidan auditorio, Myllykyläntie 8)
  • Pe 28.2. klo 8.30–10 Uusikaupunki (Satulinnan päiväkoti, Santtiontie 15–17)

Koulutusohjelma:

• 8.30 Aurinkoaamiainen ja toiminnan esittely
  • 8.50 Auringossa terveellisesti – pienryhmätyöskentelyä
  • 9.30 Miten suojaat lapsen auringon haitoilta?/ Aurinkoagentin puheenvuoro
  • 9.45 Keskustelua ja materiaalien jako

Ilmoittautuminen koulutuksiin on päättynyt!

Aurinkoagentti-toimintaa sponsoroi Orion.

Lisätiedot: