Aurinkoaamiainen-koulutukset

Aurinkoagentti-toiminnassa järjestetään koulutusta päivähoidon ammattilaisille. Koulutusten tarkoituksena on lisätä lasten parissa toimivien ammattilaisten tietoisuutta auringon riskeistä ja opettaa heitä huolehtimaan lasten aurinkosuojauksesta oikealla tavalla.

Päivähoidon henkilöstö on avainasemassa lasten aurinkorasvauksen toteuttamisessa ja aurinkotiedon eteenpäin viemisessä. Auringon UV-säteily on vaarallista erityisesti lapsen herkälle iholle. Useissa päiväkodeissa on kuitenkin haasteita lasten aurinkorasvauksessa päivähoidon aikana. Lisäksi monilla piha-alueilla ei ole varjopaikkoja ulkoilun ajaksi

Aurinkoaamiainen – lasten aurinkorasvaus päiväkodeissa -koulutus on suunnattu päivähoidon ammattilaisille. Tarkoituksena on lisätä ammattilaisten tietoutta lasten aurinkosuojaamisesta ja yleisestä aurinkoterveydestä. Tilaisuus on maksuton ja sisältää aamiaisen.

Koulutukset ovat osa Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen Aurinkoagentti 2.0 -toimintaa, ja ne järjestetään vuonna 2020 Varsinais-Suomen alueella seuraavasti:

• Ma 24.2. klo 8.30–10 Naantali
  • Ti 25.2. klo 8.30–10 Turku
  • Ke 26.2. klo 8.30–10 Parainen
  • To 27.2. klo 8.30–10 Loimaa
  • Pe 28.2. klo 8.30–10 Uusikaupunki

Koulutusohjelma:

• 8.30 Aurinkoaamiainen ja toiminnan esittely
  • 8.50 Auringossa terveellisesti – pienryhmätyöskentelyä
  • 9.30 Miten suojaat lapsen auringon haitoilta?/ Aurinkoagentin puheenvuoro
  • 9.45 Keskustelua ja materiaalien jako

Koulutuspaikka selviää myöhemmin, ja se ilmoitetaan sähköpostitse kaikille mukaan ilmoittautuneille. Mukaan koulutuspäivään voi ilmoittautua enintään kaksi työntekijää/päiväkoti. Päiväkodit voivat valita, minkä kunnan koulutukseen ne osallistuvat. Koulutustilaisuudesta osallistujat saavat ohjeistuksen toiminnan vetämiseen ja mukaansa maksutta koulutus- ja ohjausmateriaalit sekä aurinkorasvat. Koulutuksen jälkeen materiaaleja voi tilata lisää. Osallistujien kesken arvotaan aurinkopurje. Päiväkodista osallistuvien työntekijöiden tulee ilmoittautua koulutukseen viimeistään sunnuntaina 16.2. alla olevasta linkistä.

Ilmoittautumiset:
Klikkaa tästä ilmoittautumiseen