Siirry suoraan sisältöön

Sairastuneelle

Syöpä muuttaa elämää. Et ole kuitenkaan yksin sairauden kanssa, sillä sinun on mahdollista saada monenlaista apua muuttuneessa elämäntilanteessa.

Syöpäneuvonta-asemien palvelut

Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksellä on neuvonta-asema Turussa, Salossa ja Loimaalla.

Asemien palveluihin kuuluu muun muassa yleinen syöpäneuvonta, syövän periytyvyysneuvonta, rintojen omatarkkailun opastus, ihomuutosten tarkastukset, Lapset puheeksi -keskustelu sekä rintaproteesien ja proteesitaskullisten rintaliivien ja uimapukujen välitys.

Lue lisää asemien palveluista ja varaa aika

Yhdistyksen neuvontapiste

Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksellä on neuvontapiste Turun yliopistollisessa keskussairaalassa. Neuvontapisteellä saat terveydenhuollon ammattilaisen ja vertaisten tukea sekä tietoa syöpäyhdistyksen palveluista ja toiminnasta.

Neuvontapiste sijaitsee T-sairaalan ensimmäisessä kerroksessa, syöpäpoliklinikan ja sädehoitopoliklinikan välisessä aulassa. Hoitopäiväkorvaushakemuksia voi jättää neuvontapisteen postilaatikkoon.

  • Yhdistyksen sairaanhoitaja on tavattavissa keskiviikkoisin klo 9–12. Service also in english. Betjäning även på svenska.
  • Tukihenkilöpäivystys torstaisin klo 9–12.

Syöpäpotilaille tukea ja neuvontaa

Syöpäjärjestöjen valtakunnalliset neuvontapalvelut tarjoavat tietoa ja tukea sairastuneille ja läheisille puhelimitse, sähköpostitse ja chatissä.

Askarruttaako sinua jokin syöpään liittyvä kysymys? Kaipaatko tukea selviytymiseen vaikeassa elämäntilanteessa, joka liittyy omaan tai läheisen syöpään sairastumiseen? Älä jää kysymysten kanssa yksin. Syöpäjärjestöjen maksuton neuvontapalvelu palvelee sinua syöpään liittyvissä asioissa.

  • Puhelinneuvonta: 0800 19 414 maanantaisin ja torstaisin klo 10–18 sekä tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 10–15.
  • Sähköpostineuvonta: neuvonta@cancer.fi. Hoitajat vastaavat viestiisi neuvontapalvelun aukioloaikana. Voit lähettää sähköpostitse myös toiveen soittopyynnöstä, jolloin hoitajat soittavat takaisin sinulle neuvonnan aukioloaikana.
  • Etuusneuvonta: 0800 411 303 keskiviikkoisin klo 15–17.
  • Kipulinja: 050 369 6707 arkisin klo 9–12.
  • LiveChat: Chat antaa mahdollisuuden keskustella reaaliaikaisesti sairaanhoitajan kanssa.

Valtakunnalliset potilasjärjestöt

Tutustu valtakunnallisiin potilasjärjestöihin:

Siirry Colores – Suomen Suolistosyöpäyhdistyksen verkkosivulle
Siirry Rintasyöpäyhdistys – Europa Donna Finland ry:n verkkosivulle
Siirry Suomen eturauhassyöpäyhdistys Propon verkkosivulle
Siirry Suomen Kurkku- ja Suusyöpäyhdistyksen verkkosivulle
Siirry Suomen Syöpäpotilaiden verkkosivulle
Siirry Sylva ry:n verkkosivulle

Lisää tietoa

Siirry Syöpäjärjestöjen valtakunnallisista neuvontapalveluista kertovalle verkkosivulle
Siirry Suomen Syöpäpotilaiden verkkosivulle, josta voit tilata potilasoppaita