Siirry suoraan sisältöön

Tapahtumat

Tältä sivulta löydät tietoa tulevista tapahtumista ja yleisötilaisuuksista.

Lisää tapahtumia löydät täältä.

Mindfulness-kurssi

Hyväksyvä tietoinen läsnäolo voi auttaa löytämään tasapainoa vaikeidenkin elämäntilanteiden keskellä. Mindfulness-kurssilla vahvistetaan kehon ja mielen yhteistoimintaa sekä tietoista hyväksyvää läsnäoloa erilaisten harjoitteiden avulla. Kokoontuminen Meri-Karinassa tiistaisin 31.10.–19.12. klo 17–19. Kokoontumisia on yhteensä kahdeksan. Hinta 80 euroa, Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen jäsenille 40 euroa. Ilmoittautuminen päättyy 22.10. Ryhmään otetaan kahdeksan ensimmäisenä ilmoittautunutta.

Lue lisää kurssista ja ilmoittaudu mukaan.

Kurssit syöpää sairastaville

Tarjolla on maksuttomia kursseja kaikenikäisille syöpää sairastaville ja heidän läheisilleen. Kursseilta saat tietoa syöpähoidoista, vertaistukea ja näköaloja elämään syövän kanssa ja sen jälkeen. Kursseja järjestetään yksilö-, pari- ja perhekursseina. Osa ensi vuoden kursseista on haettavissa.

Lue lisää kursseista.

Fuck Cancer -kahvit

Vertaistukikahvit pidetään Turun keskustassa sijaitsevassa kahvilassa kerran kuukaudessa. Kahvit on tarkoitettu syöpää sairastaville ja syövän sairastaneille noin 18–40-vuotiaille nuorille aikuisille. Mukana on myös yhdistyksen ammattilainen sekä vertaistukihenkilö.

Lue lisää Fuck Cancer -kahveista.

Mindful Boby -tunnit

Mindful Body yhdistää kehon ja mielen hyvinvoinnin. Tunneilla opitaan tulkitsemaan oman kehon viestejä, tunnistamaan kireyksiä ja kiputiloja sekä sitä, miten omaa olotilaa voi parantaa. Tunti Meri-Karinassa torstaisin klo 16–17 torstaihin 30.11. saakka. Tauko viikoilla 37, 38 ja 43. Hinta: 10 €/kerta, Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen jäsenille 5 €/kerta.

Lue lisää Mindful Body -tunneista.

Kuntosalivuorot

Syöpää sairastavien maksuton kuntosalivuoro Meri-Karinassa omatoimiseen harjoitteluun maanantaisin klo 7–8, keskiviikkoisin klo 18.30–20.30 ja lauantaisin klo 8–11. Ilmoittaudu saapuessasi Meri-Karinan infoon.

Lue lisää kuntosalivuoroista.

Nuorten aikuisten kuntosalivuorot

Syöpään sairastuneiden nuorten aikuisten oma kuntosalivuoro Kupittaan palloiluhallin oheisharjoittelutilan kuntosalilla 23.9., 7.10., 4.11. ja 2.12. klo 14–16. Voit osallistua niin monelle vuorolle kuin haluat. Mukana vertainen Sara. Ilmoitathan osallistumisestasi vuorolle: 044 055 1583 tai annamari.rivero@lssy.fi. Vuorot ovat maksuttomia.

Lue lisää nuorten aikuisten kuntosalivuoroista.

Kurssit omaishoitajille

Omaishoitajan ja hänen läheisensä tueksi ja virkistykseksi järjestettävän kuntoutuksen tavoitteena on tukea omaishoitajan elämäntilanteen hallintaa sekä tarjota apua omaishoitajuudesta aiheutuvien haasteiden ymmärtämiseen ja niistä selviytymiseen. Tärkeänä osana kuntoutusta on vertaistuki. Ensi vuonna alkavat kurssit ovat haettavissa.

Lue lisää kursseista.

Vertaistukiryhmä

Koetko, ettei sinulla ole mahdollisuutta jakaa sairauden herättämiä tunteita ja kokemuksia toisen ihmisen kanssa? Tule mukaan vertaistukiryhmään, joka on suunnattu kaikille syöpään sairastuneille syöpädiagnoosiin tai ikään katsomatta. Ryhmää ohjaavat koulutetut vertaistukihenkilöt.

Lue lisää vertaistukiryhmästä.

Turun Kirjastosilta valaistaan

Tänä vuonna Roosa nauha -päivää vietetään perjantaina 6. lokakuuta. Päivän kunniaksi Lounais-Suomen Syöpäyhdistys ja Turun kaupunki valaisevat Turun Kirjastosillan vaaleanpunaiseksi. Sillan valaisu alkaa illan hämärtyessä ja päättyy auringon noustessa. Lähde ihastelemaan kaunista valaistusta!

Lue lisää Turun Kirjastosillan valaisusta.

Naisten ilta

Tervetuloa Naisten iltaan Meri-Karinaan tiistaina 10.10 klo 18! Ohjelmassa Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen psykologi Markus Kirjosen luento tunnetaidoista ja voimavaroista. Lisäksi luvassa on muotinäytös, tuote-esittelyjä sekä Roosa nauha -myyntiä. Maksuton.

Lue lisää Naisten illasta.

Suomen suurimmat joulumyyjäiset

Suomen suurimmat joulumyyjäiset järjestetään Turun Messukuksessa lauantaina 2.12.2023 klo 11–16. Maksuton sisäänpääsy. Myyntipaikat tulevat myyntiin syyskuun aikana osoitteeseen joulu.tassasinuavarten.fi.

Varaa myyntipaikka.

Arpajaiset

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys järjestää 4.9.–30.11.2023 arpajaiset, joiden tuotto käytetään psykososiaalisen tuen palveluihin. Arpajaisten päävoittona on 3 000 euron arvoinen S-ryhmän lahjakortti. Lisäksi arvotaan yli 25 000 muuta palkintoa.

Jokaiselle Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen jäsenelle on lähetty maanantaina 4. syyskuuta postitse kirje, joka sisältää arpoja. Arpajaiskirjeessä kerrotaan tarkat ohjeet, kuinka arpajaisiin voi osallistua ja miten mahdollinen voitto tulee lunastaa. Arpoja on myynnissä myös osoitteessa www.onlinearpa.net. Lupanumero RA/2023/859.

Lue lisää arpajaisista.

Syöpäjärjestöjen kysely

Syöpäjärjestöt toteuttavat kyselyn, jonka tuloksia hyödynnetään Syöpäjärjestöjen toiminnan ja palvelujen kehittämisessä sekä valtakunnallisesti että paikallisesti. Vastaa kyselyyn 27.9. mennessä ja olet mukana Viking Linen risteilylahjakortin arvonnassa! Pääset vastaamaan kyselyyn alla olevasta linkistä.

Vastaa Syöpäjärjestöjen kyselyyn.

Lisää tapahtumia

Lisää tapahtumia löydät täältä.

 

Seuraa yhdistystä sosiaalisessa mediassa

Löydät Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen seuraavista kanavista:

  • Facebook: Lounaissuomalaiset Syöpäjärjestöt
  • Instagram: @lssyopajarjestot
  • YouTube: Lounais-Suomen Syöpäyhdistys