Siirry suoraan sisältöön

Islanti – satujen saari 11.–15.5.2020

Islanti tarjoaa upeita luontoelämyksiä ja omaperäistä kulttuuria. Tutustutaan boheemin Reykjavikin historiaan ja nähtävyyksiin. Tehdään retket Siniselle laguunille ja Kultaiselle kolmiolle. Matkan varrella nähdään luonnon eksoottinen monimuotoisuus: geysirit, kuumat lähteet, tulivuoret, jäätiköt, laavakentät ja vuonot. Luonnon tarjoama mystiikka on käsin kosketeltavissa. Tämä matka on varmasti unohtumaton kokemus!

Matkaohjelma

Maanantai 11.5.

klo 11.00 Lähtö Turun linja-autoasemalta. Ajetaan Helsingin lentoasemalle.

klo 15.10 Icelandairin suora reittilento Helsingistä Keflavikiin lähtee.

klo 15.45 Saapuminen Keflavikin lentokentälle Islantiin. Lentoasemalta kuljetus Reykjavikiin (45 km) suomenkielisen oppaan johdolla. Hotelliin saavuttua majoittuminen ja yhteinen illallinen hotellissa.

Tiistai 12.5.

Aamiainen hotellissa.

klo 9.00 Reykjavikin kiertoajelu bussilla ja kävellen. Kaupunkikiertoajelulla nähdään muun muassa futuristiseen tyyliin rakennettu Hallgrimurin kirkko, Reykjavikin vanha troolarisatama sekä kuumavesisäiliöiden päälle rakennettu Perlan, josta on upeat näkymät Reykjavikiin. Kiertomatkan päätteeksi nähdään upea konsertti- ja kongressitalo Harpa. Kaupunkikierroksen jälkeen yhteinen lounas keskustassa sijaitsevassa ravintolassa. Lounaan jälkeen kaupunkiin voi tutustua omatoimisesti ja tehdä ostoksia. Vaihtoehtoisesti iltapäivällä voi lähteä valaiden katseluretkelle (lisämaksullinen).

Keskiviikko 13.5.

Aamiainen hotellissa.

klo 8.30 Kultainen kolmio -kokopäiväretki mahtavalle Gullfossin vesi- putoukselle ja geotermiselle alueelle, jossa nähdään korkealle ilmaan suihkuttava geysir ja muita kuumia lähteitä. Retkellä tutustutaan myös Euraasian ja Pohjois-Amerikan mannerlaattojen erkanemiskohdassa sijaitsevaan Thingvellirin kansallispuistoon. Käydään myös Fridheimarin tomaattitilalla, jossa saadaan tomaattimaistiaiset ja nautitaan keittolounas. Retki kestää noin 8 tuntia.

Torstai 14.5.

Aamiainen hotellissa.

klo 9.00 Sininen laguuni, Krisuvik ja Grindavik-retki. Reykjavikista ajetaan kohti etelää Hafnarfjördurin kaupungin ohi karuun erämaahan. Kleifarvatn-järven rantaa pitkin matkataan Krisuvikin geotermiselle alueelle. Ensimmäisenä tutustumiskohteena on Seltunin erikoinen fumarolien alue, jossa maasta kohoaa kuumia höyryjä ja mutalammikot kiehuvat.  Matka jatkuu Grindavikin kalastajakylään, jossa tutustutaan kylän elämään ja nautitaan lounas. Grindavikista jatketaan Siniselle laguunille, joka sijaitsee Reykjanesin niemimaalla keskellä autiota laavakenttää, lähellä Keflavikin kansainvälistä lentoasemaa. Uinti laguunin mineraalipitoisessa vedessä rosoisten laavalohkareiden keskellä on elämys. Aikaa laguuniin tutustumiseen on varattu noin 1,5 tuntia. Paluu Reykjavikiin noin klo 15.00.

Perjantai 15.5.

Varhainen aamiainen hotellissa.

klo 4.30 Tilausajokuljetus hotellilta lentoasemalle suomenkielisen oppaan johdolla.

klo 7.30 Icelandairin lento Keflavikista Helsinkiin lähtee.

klo 14.00 Saapuminen Helsinkiin, josta bussikuljetus Turkuun.

Matkan hinta:

 • 1499 €/hlö kahden hengen huoneessa
 • Lisämaksu yhden hengen huoneesta 350 €

Hintaan sisältyy:

 • bussikuljetukset Turku-Helsinki/Vantaa-Turku
 • Icelandairin suorat reittilennot Helsinki-Keflavik-Helsinki turistiluokassa
 • yksi lentokoneen ruumaan menevä matkatavara/henkilö, paino enintään 23 kg
 • lentokenttäverot ja matkustajamaksut
 • 4 yön majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa
 • buffet-aamiaiset hotellissa, 1 illallinen, 3 lounasta
 •  lentokenttäkuljetukset Reykjavikissa suomenkielisen oppaan johdolla
 • ohjelmassa mainitut retket suomenkielisen paikallisoppaan johdolla
 • matkanjohtajan palvelut

Lisämaksullinen retki:

12.5. Valaiden katseluretki. Lähtö Reykjavikin keskustasta. Retken hinta 120 €/hlö. Opastus englanninkielinen. Varaukset 1.3.2020 mennessä – paikkoja rajoitetusti!

Centerhotel Midgardur:

Midgardur on Centerhotell-ketjun uusimpia hotelleja hyvällä sijainnilla Reykjavikin keskustassa. Hotellissa on 43 modernia huonetta, baari ja pieni kylpylä (lisämaksu). Kaikissa huoneissa on kylpyhuone, minibaari, kahvin- ja teenkeittomahdollisuus, taulu-tv, ilmainen langaton internet, hiustenkuivaaja ja tallelokero.