Siirry suoraan sisältöön

Sykerö

Lapsisyöpäpotilasperheiden kerho Sykerö järjestää monipuolista toimintaa syöpään sairastuneille lapsille ja heidän vanhemmilleen.

 

 

 

Ensimmäinen kuva vasemmalta: tyttö kantaa poikaa reppuselässään, toinen kuva vasemmalta: lapsi leikkii leikkimökissä, kolmas kuva vasemmalta: lapset ovat uimassa, neljäs kuva vasemmalta: lapsi puhaltaa saippuakuplaa

Sykerö-kerhon mukana perheenne pääsee mukaan muun muassa liikunta- ja harrastustoimintaan, lastenhoitopäiville, virkistysleireille ja elokuvanäytöksiin. Sykerö-toiminnasta perheen vanhemmat ja lapset saavat tukea vertaisiltaan. Tilaisuudet ovat infektioriskittömiä.

Lapsisyöpäpotilasperheiden kerho Sykerö on Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen alainen osasto. Sykerö-kerho toimii pääsääntöisesti vapaaehtoisvoimin ja lahjoitusvaroin. Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen jäseneksi voi liittyä jokainen yhdistyksen toiminta-alueella asuva henkilö. Mikäli perheenne ei vielä ole Sykerön jäsen, ottakaa yhteyttä. Yhteystiedot löytyvät sivun lopusta.

Liity Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen jäseneksi
Lataa Sykerön toimisääntö (pdf)
Lataa infektioriskittömistä tapahtumista kertova tiedote (pdf)

 

Ammatilliset palvelut

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys järjestää muun muassa maksuttomia kuntoutuskursseja ja Tunteet verkkoon -ryhmiä.

Lue lisää ammatillisista palveluista.

 

Toimintaa koko perheelle

Tiedotamme tapahtumien järjestämisestä ja muusta toiminnasta tällä verkkosivulla, sähköpostitse Sykerön sähköpostilistalla oleville Sykerön jäsenille sekä Sykerön ja Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen Facebook-sivuilla (@sykero ja @lssyopajarjestot).

Oletko tutustunut Sylva ry:n palveluihin? Valtakunnallinen Sylva ry järjestää monipuolista toimintaa lapsisyöpäpotilasperheille verkossa. Tutustu ja lähde mukaan toimintaan!

Siirry Sylva ry:n verkkosivustolle

 

Tapahtumia

Klikkaa tapahtuman nimeä saadaksesi lisätietoja. Lisää tapahtumia ja tarkempia tietoja on tulossa myöhemmin.

Helmikuu

Maaliskuu

Huhtikuu

Toukokuu

 

Helmikuu on teemakuukausi

Helmikuu on lasten syöpien teemakuukausi. Tänä vuonna teemana on It´s not over when it´s over – Se ei ole ohi, kun se on ohi. Teemalla halutaan muistuttaa, että tuen tarve jatkuu, vaikka syöpähoidot päättyvät.

Kansainvälistä lasten syövän päivää vietettiin 15. helmikuuta. Ennen päivää ja sen aikana järjestettiin tuolitapahtumia eri puolella Suomea, myös Turun Hansakorttelissa sekä Majakkasairaalassa. Perjantaina 23.2. TPS ja JYP pelaavat Gatorade Centerissä jääkiekko-ottelun lasten syövän päivän hengessä. Tapahtumissa kerätään varoja Sykerö-kerholle. Lue lisää ottelusta täältä.

 

Infektioriskittömät uintivuorot

Tervetuloa polskimaan Meri-Karinaan! Infektioriskitön uintivuoro Meri-Karinassa lauantaina 20.1., 24.2., 23.3., 27.4. ja 25.5. klo 11–14. Tilat on siivottu ennen uintivuoroa, joten uinnit sopivat infektioriskissä oleville lapsille, mutta varmistattehan tarvittaessa luvan lääkäriltä. Uinteihin osallistutaan ainoastaan täysin terveinä, jotta uiminen on kaikille osallistujille turvallista.

Jokaiselle uintikerralle otetaan mukaan enintään viisi perhettä. Tule mukaan yhdelle tai useammalle kerralle! Ilmoitathan saman viikon torstaihin mennessä osallistumisesta kyseisen viikon uintivuorolle. Ilmoittautuminen sekä mahdolliset peruutukset ja kyselyt sähköpostitse osoitteella sykero@lssy.fi. Korjaattehan uimisen jälkeen uimalelut pois ja viette roskat roskakoriin. Meri-Karina sijaitsee osoitteessa Seiskarinkatu 35, Turku.

 

Kiipeilyvuorot

Tule mukaan Sykerön kiipeilyvuoroille K2-kiipeilykeskukseen! Mukaan ovat tervetulleita sekä konkarit että ensikertalaiset. Myös aikuiset pääsevät kokeilemaan lajia.

Ensimmäinen kiipeilyvuoro on lauantaina 20.1. klo 15.00–16.30. Vuoro on suunnattu 13–17-vuotiaille Sykerö-nuorille. Ilmoittaudu mukaan sähköpostitse osoitteella sykero@lssy.fi. Kerro viestissä nuoren nimi ja ikä. Aikaisempaa kiipeilykokemusta ei tarvita, mutta ilmoitathan, jos kyseessä on aivan ensimmäinen kiipeilykokeilu.

Toinen kiipeilyvuoro on perjantaina 16.2. ja kolmas perjantaina 15.3. Molemmat vuorot ovat klo 17.30–19.00. Helmikuun ja maaliskuun vuorot on tarkoitettu kaikille 7–17-vuotiaille sykeröläisille – sekä sairastuneille että heidän sisaruksilleen.

Kiipeilyvuoroille ilmoittaudutaan sähköpostitse osoitteella sykero@lssy.fi. Kerrothan viestissä kiipeilijän (tai kiipeilijöiden) nimen ja iän sekä mihin vuoroon (tai vuoroille) haluatte ilmoittautua. Paluuviestinä saat tiedon, onko lapsi tai nuori mahtunut mukaan vai onko hän on jonossa.

Jokaiselle vuorolle mahtuu kymmenen lasta tai nuorta sekä heidän vanhempansa. Huomioithan myös, että kiipeily sopii ainoastaan infektioriskin ohittaneille sekä portin tai katetrin poistossa olleille. Mikäli haluatte kiipeillä enemmänkin, ilmoittattehan tästä Sykerölle, joka pyrkii järjestämään lisää vuoroja.

Kiipeilykeskus K2 sijaitsee osoitteessa Kairiskulmantie 16, Piispanristi.

 

Sairaalaklovnien etävastaanotot

Sairaalanklovneihin saa nyt yhteyden myös kotisohvalta! Turun yliopistollisen keskussairaalan sairaalaklovnit aloittavat etävastaanotot. Varaa etäyhteysaika ja tapaa sairaalaklovnit Teams-yhteyden kautta! Lisätietoja ja varaukset: tyks@sairaalaklovnit.fi

 

Sairaalaklovnien kotikäynnit

Kutsu klovnit kylään! Sairaalaklovnit tekevät kotikäyntejä Turun ja lähikuntien alueella. Tyksin lasten ja nuorten hematologisen osaston perheet voivat ilmoittautua kotikäynteihin lähettämällä sähköpostia osoitteeseen tyks@sairaalaklovnit.fi. Sairaalaklovnit vierailevat perheiden kotona tai omalla pihalla yhdestä neljään kertaan. Tilanteesta riippuen klovnit voi kohdata myös etänä videopuhelun avulla. Lisätietoja kotikäynneistä voi tiedustella Sairaalaklovnit ry:n Kaisa Koululta numerosta 050 329 2494.

 

Sykerö näkyy MJ5-osastolla

Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen perhetyön asiantuntija vierailee Majakkasairaalan lasten ja nuorten hematologisella osastolla torstaisin klo 10–11. Häneltä saa tietoa Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen ja lapsisyöpäpotilasperheiden kerho Sykerön toiminnasta. Sykerö-kerho toimittaa osaston olohuoneeseen kahvia ja teetä. Myös perinteiset pitsaperjantait pidetään joka toinen viikko.

 

Sykerö-kerhon tarjoamat harkinnanvaraiset tuet

Sykerö-kerho tarjoaa jäsenperheilleen mahdollisuuden hakea siivousapua ja tukea peruukin omavastuuosuuteen. Näiden harkinnanvaraisten tukien haku tapahtuu alla olevalla lomakkeella. Lisätietoa antaa perhetyön asiantuntija Pia Ilves, pia.ilves@lssy.fi tai 044 451 5655.

Lataa harkinnanvaraisen tuen anomuslomake (pdf)

 

Taloudellista tukea

Alle 18-vuotiaan lapsen sairastuessa syöpään perheet voivat liittyä Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen perhejäseneksi, joka kattaa vanhemmat ja samassa taloudessa asuvat perheen muut lapset. Perhejäsenyyden vuosimaksu on 32 euroa. Jäsenperheet saavat hoitopäiväkorvauksena 5 euroa lapsen sairaalahoitovuorokaudelta tai poliklinikkakäynniltä. Lisäksi lapsisyöpäpotilasperheille myönnetään avustuksena 600 euroa lapsen sairastuessa syöpään, taudin uusiutuessa tai lapsen menehtyessä.

Lataa lapsisyöpäpotilaan hoitopäiväkorvaushakemus (pdf)
Lataa lapsisyöpäpotilaan avustusanomus (pdf)

 

Sykerö-kerhon tsemppistipendit

Sykerö jakaa tsemppistipendejä peruskoulusta tai toiselta asteelta valmistuvien, syöpää sairastavien tai sairastaneiden nuorten muistamiseen. Peruskoulunsa päättävien stipendi on 40 euroa, ammattiin valmistuvien sekä ylioppilastutkinnon suorittaneiden 100 euroa. Stipendejä myönnetään Lounais-Suomen syöpäyhdistyksen toiminta-alueella asuville lapsisyöpäpotilasperheille, jotka ovat yhdistyksen jäseniä.

Stipendiä voi hakea lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen perhetyön asiantuntija Pia Ilvekselle, pia.ilves@lssy.fi

Kirjoita hakemukseen:

  • milloin ja mistä oppilaitoksesta nuori valmistuu
  • tilitiedot stipendin maksamiseksi
  • yhteystiedot paperisen tsemppistipendin lähettämiseksi

Hakuaika on jatkuvasti voimassa.

 

Haluaisitko tehdä Sykerölle lahjoituksen?

Sykerö-kerho toimii pääsääntöisesti lahjoitusvaroin. Voit tehdä Sykerö-kerholle lahjoituksen.

Lue lisää lahjoituksen antamisesta

 

Ota yhteyttä

  • Pia Ilves, perhetyön asiantuntija, pia.ilves@lssy.fi, 044 451 5655
  • Maria Tiira, Sykerö-toimikunnan puheenjohtaja, sykero@lssy.fi
  • Seuraa meitä Facebookissa Lapsisyöpäpotilasperheiden kerho Sykerö ja Instagramissa @sykerokerho

Sykerön logo, jossa kaksi hahmoa pitää toisiaan kädestä.