Siirry suoraan sisältöön

Islanti – satujen saari 3.–7.10.2021

Islanti tarjoaa upeita luontoelämyksiä ja omaperäistä kulttuuria. Tutustutaan boheemin Reykjavikin kaupungin historiaan ja nähtävyyksiin. Tehdään retket Siniselle laguunille ja Kultaiselle kolmiolle. Matkan varrella nähdään saaren luonnon eksoottinen monimuotoisuus: geysirit, kuumat lähteet, tulivuoret, jäätiköt, laavakentät ja vuonot. Luonnon tarjoama mystiikka on käsin kosketeltavissa. Tämä matka on varmasti unohtumaton kokemus!

Matkaohjelma

Sunnuntai 3.10.

klo 11.00 Lähtö Turun linja-autoasemalta. Ajetaan Helsingin lentoasemalle
klo 15.10 Icelandairin suora reittilento Helsingistä lähtee
klo 15.45 Saapuminen Keflavikin lentokentälle Islantiin. Lentoasemalta kuljetus Reykjavikiin (45 km) suomenkielisen oppaan johdolla. Hotelliin saavuttua majoittuminen ja yhteinen illallinen hotellissa.

Maanantai 4.10.

Aamiainen hotellissa.

klo 9.00 Reykjavikin kiertoajelu bussilla ja kävellen. Kaupunkikiertoajelulla nähdään muun muassa futuristiseen tyyliin rakennettu Hallgrimurin kirkko, uutta henkeä saanut Reykjavikin vanha troolarisatama ja kuumavesisäiliöiden päälle rakennettu Perlan (jos paikka on avattu syksyyn mennessä), josta on upeat näkymät Reykjavikiin. Kiertoajelun päätteeksi nähdään vielä upea konsertti- ja kongressitalo Harpa. Kaupunkikierroksen jälkeen yhteinen lounas, minkä jälkeen kaupungilla voi tehdä ostoksia ja kaupunkiin voi tutustua omatoimisesti. Vaihtoehtoisesti iltapäivällä voi lähteä valaiden katseluretkelle (lisämaksullinen).

Tiistai 5.10.

Aamiainen hotellissa.

klo 8.30 Kultainen kolmio -kokopäiväretki mahtavalle Gullfossin vesiputoukselle ja geotermiselle alueelle, jossa nähdään korkealle ilmaan suihkuttava geysir ja muita kuumia lähteitä. Retkellä tutustutaan myös Euraasian ja Pohjois-Amerikan mannerlaattojen erkanemiskohdassa sijaitsevaan Thingvellirin kansallispuistoon. Käydään myös Fridheimarin tomaattitilalla, jossa saadaan tomaattimaistiaiset ja nautitaan keittolounas. Retki kestää noin 8 tuntia.

Keskiviikko 6.10.

Aamiainen  hotellissa.

klo 9.00 Sininen laguuni, Krisuvik ja Grindavik -retki. Reykjavikista ajetaan kohti etelää Hafnarfjördurin kaupungin ohi karuun erämaahan. Kleifarvatn-järven rantaa pitkin matkataan Krisuvikin geotermiselle alueelle. Ensimmäisenä tutustumiskohteena on Seltunin erikoinen fumarolien alue, jossa maasta kohoaa kuumia höyryjä ja mutalammikot kiehuvat. Matka jatkuu Grindavikin kalastajakylään, jossa tutustutaan kylän elämään ja nautitaan lounas. Grindavikista jatketaan Siniselle laguunille. Sininen laguuni sijaitsee Reykjanesin niemimaalla keskellä autiota laavakenttää, lähellä Keflavikin kansainvälistä lentoasemaa. Uinti laguunin mineraalipitoisessa vedessä, rosoisten laavalohkareiden keskellä on elämys. Aikaa laguunilla on varattu noin 1,5 tuntia. Paluu Reykjavikiin noin klo 15.00.

Torstai 7.10.

Varhainen aamiainen hotellissa.

Klo 4.30 Tilausajokuljetus hotellilta lentoasemalle suomenkielisen oppaan johdolla.
klo 07.30 Icelandairin lento Keflavikista Helsinkiin lähtee.
klo 14.00 Saapuminen Helsinkiin, josta bussikuljetus Turkuun.

Matkan hinta:

 • 1499 €/hlö  kahden hengen huoneessa
 • Lisämaksu yhden hengen huoneesta 350 €

Hintaan sisältyy:

 • bussikuljetukset Turku-Helsinki/Vantaa-Turku
 • Icelandairin suorat reittilennot Helsinki-Keflavik-Helsinki turistiluokassa
 • yksi lentokoneen ruumaan menevä matkatavara/henkilö, paino enintään 23 kg
 • lentokenttäverot ja matkustajamaksut
 • 4 yön majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa
 • buffet-aamiaiset hotellissa, 1 illallinen, 3 lounasta
 • lentokenttäkuljetukset Islannissa suomenkielisen oppaan johdolla
 • ohjelmassa mainitut retket paikallisoppaan johdolla
 • matkanjohtajan palvelut

Lisämaksullinen retki:

4.10. Valaiden katseluretki. Lähtö troolisatamasta, paluukuljetus hotelliin. Hinta 110 €/hlö. Opastus englanninkielinen. Kesto noin 3 tuntia. Säävaraus.

Centerhotel Midgardur

Midgardur on Centerhotell-ketjun uusimpia hotelleja, ja se sijaitsee hyvällä paikalla Reykjavikin keskustassa. Hotellissa on 43 modernia huonetta, baari ja pieni kylpylä (lisämaksu). Kaikissa huoneissa on kylpyhuone, minibaari, kahvin- ja teenkeittomahdollisuus, taulu-tv, ilmainen langaton internet, hiustenkuivaaja ja tallelokero.

Pidätämme oikeuden mahdollisiin hinnankorotuksiin ja aikataulumuutoksiin (yleiset matkapakettiehdot 8.1.).