Siirry suoraan sisältöön

Majoituspalvelut hoitojen aikana

Hoitojen aikana syöpäpotilas voi majoittua maksuttomasti Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa edellyttäen, että Kelan korvausehdot yöpymisrahan maksamista varten täyttyvät. Eetu ei koske turkulaisia potilaita.

Muut kuin syöpäpotilaat voivat myös käyttää Meri-Karinan majoituspalveluja hoitojensa aikana, jolloin hinta on 55 €/vrk. Potilas voi itse jälkikäteen hakea Kelalta yöpymiskorvausta, jolloin omakustannus yöpymisestä on noin 35 €/vrk.

Kela korvaa yöpymisestä aiheutuvia kustannuksia silloin, kun potilas/kuntoutuja joutuu yöpymään hoito- tai kuntoutuspaikkakunnalla ehtiäkseen tutkimukseen, hoitoon tai kuntoutukseen puuttuvien julkisten liikenneyhteyksien vuoksi tai välttääkseen tutkimus- ja hoitoaikojen aiheuttamat edestakaiset päivittäiset matkat kodin ja hoitopaikkakunnan välillä. Sairaalan tai terveyskeskuksen vuodeosastolla hoidossa olevalle potilaalle tai kuntoutuslaitoksessa olevalle kuntoutujalle ei makseta yöpymisrahaa.

Huone tulee varata Meri-Karinan infosta etukäteen. Potilaalla tulee olla A-lääkärintodistus sairauspäivärahan ja matkakustannusten korvausten hakemista varten. Lisäksi hän allekirjoittaa Meri-Karinassa valtakirjan, jolla hän oikeuttaa Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen hakemaan puolestaan yöpymisrahaa Kelalta. Yöpymiseen ei sisälly aamupalaa.

Meri-Karinan hyvinvointikeskus
Seiskarinkatu 35, 20900 Turku
02 2657 666, meri-karina@lssy.fi

Siirry Meri-Karinan majoituspalveluista kertovalle verkkosivustolle