Siirry suoraan sisältöön

Oopperamatka Pohjois-Saksaan 24.–29.6.2020

Ainutkertainen oopperamatka Saksaan! Tänä vuonna Beethovenin syntymästä tulee kuluneeksi 250 vuotta. Schwerinin palatsin musiikkifestivaali kunnioittaa juhlavuotta ottamalla ohjelmistoonsa Fidelio-oopperan. Alun perin kolminäytöksiseksi kirjoitetun, nyttemmin kaksinäytöksisen oopperan tunnetuin numero on Vankien kuoro. Ropax-risteily on uusi, hieno tapa risteillä Itämerellä ja päästä helposti Pohjois-Saksaan. Reitti on seuraava: Helsinki-Travemünde-Ludwigslust-Berliini-Schwerin-TravemündeHelsinki.

Matkaohjelma

Keskiviikko 24.6.

Bussikuljetus Turusta Helsinkiin. Finnlinesin Star-laiva lähtee Helsingistä, Vuosaaren satamasta klo 17.00. Illallinen (sisältää ruokajuomat) ja iltaohjelmaa.

Torstai 25.6.

Brunssi ja illallinen laivalla (ei ruokajuomia). Myös tieto- ja viihdeohjelmaa. Laiva saapuu Travemündeen klo 21.30. Siirtyminen Ludwigslustissa sijaitsevaan hotelliin. Yöpyminen neljän tähden hotellissa nimeltä Hotel Erbprinz.

Perjantai 26.6.

Aamiainen hotellissa, minkä jälkeen opastettu kierros Ludwigslustin upeassa palatsissa. Iltapäiväksi suunnataan Berliiniin, jossa voi omatoimisesti lounastaa tai tehdä ostoksia Kurfürstendamm-ostoskadulla. Opastettu kaupunkikierros Berliinissä. Kierroksen kesto noin 2 tuntia. Kolmen ruokalajin illallinen (sisältää yhden ruokajuoman) Berliinin keskustassa, minkä jälkeen majoittuminen Holiday Inn Berlin East -hotelliin.

Lauantai 27.6.

Aamiainen hotellissa. Omatoimista ostostentekoa tai osallistuminen lisämaksulliselle retkelle. Linja-autokuljetus Schweriniin (kesto noin 3 tuntia), jossa kolmen ruokalajin päivällinen (sisältää yhden ruokajuoman) ennen Schwerinin linnan edustalla sijaitsevassa vanhassa puutarhassa esitettävää Fidelio-oopperaa. Näytös on osa musiikkifestivaalia. Näytöksen esityskieli on saksa ja kesto noin 3 tuntia. Näytöksen jälkeen paluu linja-autolla (kesto noin 1,5 tuntia) Travemündeen ja laivaan nousu noin klo 1.00. Päivän ohjelmaan sisältyy opastettu kaupunkikierros Berliinissä ja pääsylippu Fidelio-oopperaan. Tämän lisäksi mahdollisuus lisämaksulliselle retkelle, joka koostuu Spree-jokiristeilystä (audio-opastus) ja vierailusta Berliinin katedraaliin. Retken kesto noin 2 tuntia ja hinta 32 euroa.

Sunnuntai 28.6.

Laiva lähtee klo 3.30. Päivä vietetään merellä. Brunssi ja illallinen laivalla (sisältää ruokajuomat). Myös viihdeohjelmaa. Maanantai 29.6. Saapuminen Helsinkiin, Vuosaaren satamaan klo 9.30. Bussikuljetus Turkuun.

Matkan hinta:

 • 895 € B-luokka (sisähytti 10 m²). Lisämaksu yhden hengen hytistä 195 €
 • 995 € A-luokka (ikkunallinen hytti 10 m², erilliset vuoteet). Lisämaksu yhden hengen hytistä 250 €

Hintaan sisältyy:

 • bussikuljetukset Turku-Helsinki/Vuosaaren satama-Turku
 • risteily Helsinki-Travemünde-Helsinki Finnlinesin hyvätasoisella matkustajarahtilaivalla valitussa hyttiluokassa
 • hotellimajoitus Ludwigslustissa ja Berliinissä aamiaisineen
 • puolihoito laivalla (brunssi/aamiainen, illallinen)
 •  illallinen Berliinissä ja Schwerinissä
 •  opastettu kaupunkikierros Berliinissä ja opastettu kierros Ludwigslustin palatsissa
 •  pääsylippu Fidelio-oopperaan (kategoria 2)
 •  bussikuljetukset Saksassa
 • matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan Helsingistä alkaen

Suosittelemme tekemään varauksen pian – paikkoja rajoitetusti!