Siirry suoraan sisältöön

Portugalin kiertomatka 31.8.–6.9.2022

Kohteena Portugalin sykkivä pääkaupunki Lissabon ja vehreydellään, laaksoillaan ja metsäisillä mäenrinteillään lumoava manner-Portugalin pohjoisosa. Matkaan mahtuu useita viehättäviä pikkukyliä, kuten Sintran satulinnojen kaupunki, Cascaisin lomakaupunki, keskiaikainen Obidos, Portugalin värikkäimmäksi kalastajakyläksi kutsuttu Nazare sekä tietenkin myös Porton upea historiallinen kaupunki.

Matkaohjelma

Keskiviikko 31.8.

Lähtö Turun linja-autoasemalta klo 14.00. Helsingin lentoasemalla lähtöselvitys ja Finnairin iltalento Helsingistä Lissaboniin lähtee klo 18.20. Lentoaika noin 4 tuntia ja 50 minuuttia. Suomenkielinen opas ja bussi ovat vastassa lentokentällä. Kuljetus keskustassa sijaitsevaan, vuonna 2021 valmistuneeseen Hotel Lumeniin.

Torstai 1.9. Lissabon

Aamiainen hotellissa. Lissabonin kaupunki on yksi Euroopan vanhimpia pääkaupunkeja. Lissabonin linnat, kirkot ja luostarit kertovat maan mahtavasta ja värikkäästä menneisyydestä. Kiertoajelun aikana nähdään Lissabonin tärkeimmät nähtävyydet, kuten löytöretkeilijän muistomerkki, presidentin palatsi, Belemin torni ja Vasco da Gaman silta. Vieraillaan Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvassa St. Jeromen luostarissa, joka rakennettiin 1500-luvulla kunnioittamaan Vasco da Gaman meritien löytymistä Intiaan. Tutustutaan myös Baixan osaan kaupungista, joka tuhoutui kokonaan vuoden 1755 maanjäristyksessä ja sitä seuranneessa tsunamissa. Alue rakennettiin uudestaan ruutukaavaan, ja nykyään se on eloisa ja kaunis kaupungin keskusta. Päivän kruunaa illallinen, jonka aikana kuunnellaan kaihomielistä, perinteistä portugalilaista kansanmusiikkia, fadoa.

Perjantai 2.9. Sintra – Cabo da Roca – Cascais – Estoril

Aamiainen hotellissa. Päivän ensimmäinen kohde on Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluva palatsien ja puutarhojen Sintra, jota Portugalin kuninkaalliset hoveineen asuttivat jo keskiajalla. Seuraava kohde on Cabo da Roca, joka on Euroopan läntisin paikka ja jossa niemenkärki nousee yli sadan metrin korkeuteen Atlantin aalloista. Ajetaan edelleen Atlantin rannikkoa pitkin viehättävään Cascaisin lomakaupunkiin, joka on sekoitus sekä kansainvälisiä että portugalilaisia vaikutteita. Ennen paluuta Lissaboniin nähdään myös kuuluisan Estorilin kasino. Paluu Lissaboniin iltapäivällä, minkä jälkeen ohjelma on vapaa. Yhteinen illallinen hotellissa. Päivän ajomatka noin 90 kilometriä.

Lauantai 3.9. Obidos – Nazare – Alcobaca – Porto

Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen ajetaan Obidosin kaupunkiin, joka kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon ja on yksi Portugalin parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista. Obidosia kutsutaan myös nimellä Vila das Rainhas, kuningatarten kylä, sillä se on ollut perinteisesti Portugalin kuningattaren myötäjäislahja. Seuraava kohde on Portugalin värikkäimmäksi kalastajakyläksi kutsuttu Nazaren kaupunki. Nazaresta jatketaan matkaa edelleen Alcobacaan, missä tutustutaan kahden joen risteyskohtaan rakennettuun goottilaistyyliseen Pyhän Marian munkkiluostariin, joka on tyylinsä edustajana maan vanhin. Illansuussa saavutaan Portoon ja majoitutaan Black Tulip -hotelliin. Yhteinen illallinen hotellissa. Päivän ajomatka noin 350 kilometriä.

Sunnuntai 4.9. Porto ja Guimaraes

Aamiainen hotellissa. Portosta ajetaan läheiseen Guimaraesin kaupunkiin, joka tunnetaan Portugalin synnyinsijana. Guimaraes toimi Portugalin pääkaupunkina vuoteen 1255 asti. Vieraillaan Guimaraesin keskiaikaisessa linnassa ja tutustutaan Guimaraesin historialliseen keskustaan, joka on osa Unescon maailmanperintöluetteloa. Palataan iltapäivällä Porton kaupunkiin ja maistellaan portviiniä perinteisessä viinikellarissa. Porton kaupungin värikkäistä maisemista päästään nauttimaan vajaan tunnin mittaisella jokiristeilyllä, jonka aikana nähdään kaupungin nähtävyyksiä sekä Porton kuuluisat illat. Pistäydytään myös kaupungin vanhassa osassa, Ribeirassa, joka on kuin valtava ulkoilmamuseo. Päivän päätteeksi yhteinen illallinen hotellissa. Päivän ajomatka noin 120 kilometriä.

Maanantai 5.9. Porto – Coimbra – Tomar – Lissabon

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Päivän ensimmäinen kohde on Coimbran kaupunki, joka sijaitsee kukkulalla Mondego-joen rannalla. Coimbra oli maan pääkaupunki keskiajalla. Tutustutaan Coimbran nähtävyyksiin kävelykierroksella, jonka aikana nähdään muun muassa 1100-luvulla rakennettu katedraali, joka maan merkittävin romaanisen tyylin kirkko, sekä 1290-luvulta peräisin oleva yliopisto, joka on yksi Euroopan vanhimmista. Jatketaan matkaa Tomarin kaupunkiin, jossa vieraillaan Unescon suojeluksessa olevassa Convento de Cristo -luostarissa, joka toimi aikoinaan temppeliritarikunnan päämajana. Päivän päätteeksi ajetaan Lissaboniin, jossa Lumen-hotelliin majoittumisen jälkeen nautitaan yhteinen illallinen. Päivän ajomatka noin 320 kilometriä.

Tiistai 6.9. Lissabon – Helsinki

Varhainen eväsaamiainen ja huoneiden luovutus. Kuljetus lentokentälle, josta Finnairin aikainen aamulento Helsinkiin lähtee klo 6.50. Lentoaika noin 4 tuntia 40 minuuttia. Kuljetus Vantaan lentoasemalta Turkuun, jonne saavutaan noin klo 17.00.

Matkan hinta:

  • 1490 €/hlö kahden hengen huoneessa

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 250 €

Hintaan sisältyy:

  • bussikuljetukset ohjelman mukaan
  • lennot Helsinki-Lissabon-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • yksi lentokoneen ruumaan menevä matkatavara/henkilö, paino enintään 23 kg
  • hotelliyöpymiset kahden hengen huoneessa aamiaisin
  • turistivero hotelleissa
  • 5 illallista ruokajuomineen
  • retket ja vierailut ohjelman mukaan sekä sisäänpääsymaksut
  • suomenkielisen paikallisoppaan palvelut
  • matkanjohtajan palvelut