Ruskamatka käsivarren Lappiin ja Norjaan 12.-18.9.2020 Loppuunmyyty!

Loppuunmyyty!

Ruskan värien heijastuminen Kilpisjärven syvän siniseen veteen ja taustalla siintävät Ruotsin ja Norjan tuntureiden huiput on mieleenpainuva elämys. Yövytään Enontekiön Hetassa ja tehdään sieltä mielenkiintoiset päiväretket Norjan puolelle Jäämeren rannalle Altalle ja Skibotniin sekä Saanan kupeeseen Kilpisjärvelle. Kaikki Suomen yli tuhatmetriset huiput ja 60 prosenttia Suomen tuntureista sijaitsevat Enontekiöllä. Enontekiön nimi juontuu paikasta, jossa eno eli joki saa alkunsa. Paluumatkalla piipahdetaan myös Ruotsin puolella. Lapin kilometrit ovat pitkiä, mutta ajomatkoilla pidetään sopivasti taukoja.

Matkaohjelma

Lauantai 12.9.

Lähtö Turun linja-autoasemalta klo 8.00. Ajetaan Huittisiin, jossa nautitaan aamukahvit Huittisten Pahkaparatiisissa. Laaja kokoelma luonnon taidetta tuo esille metsien käsittämättömän moni-ilmeisyyden ja yllätyksellisyyden. Huittisista jatketaan Jyväskylään ja koetaan puutarhaunelmia Viherlandiassa, jossa pidetään lounastauko. Matka jatkuu Ouluun, jossa majoitutaan Lapland Hotels Ouluun. Hotellissa voi jo ennakkoon nauttia Lapin elämyksellisyydestä keskellä kaupungin sykettä. Hotellin design on saanut vaikutteita luonnosta ja Lapin tarinoista.

Sunnuntai 13.9.

Aamiainen hotellissa. Ajetaan Rovaniemelle, jossa ylitetään napapiiri Joulupukin Pajakylä Santa Parkin kautta. Lounas tunnelmallisessa Joulutalon kahvila-ravintolassa. Jatketaan matkaa Enontekiön Hettaan. Majoittuminen sekä hotelliin ja sen ympäristöön tutustumista.

Maanantai 14.9.

Aamiainen hotellissa. Päivä pitää sisällään Hetan kirkonkylään ja sen ympäristöön tutustumista. Tutustutaan Tunturi-Lapin luontokeskukseen, nähdään Jyppyrän vaara ja Peurapolun peurahaudat. Kylän kirkon mosaiikkisesta alttaritaulusta välittyy paikallinen tunnelma tunturien sylissä. Paikalliset hopeapajat ovat myös näkemisen arvoiset. Nautitaan nokipannukahvit ja paistetaan makkaraa luonnon helmassa. Illallinen hotellissa.

Tiistai 15.9.

Aamiainen hotellissa. Lähdetään retkelle Altaan, Norjan pohjoisimpaan osaan. Pysähdytään matkalla Pikefossenin vesiputouksella Kautokeinon ja Masin välissä. Altassa tutustutaan moderniin, mutta lämminhenkiseen Nordlyskatedralenin revontulikappeliin sekä poiketaan kauppakeskus Amfi-Altassa. Evästauko Jäämeren rannalla. Paluumatkalla vieraillaan eksoottisessa Kautokeinon saamelaiskylässä sijaitsevassa Juhlsin hopeagalleriassa. Paluu Hettaan hotelliin, jossa Illallinen. Retkipäivän kesto noin 10 tuntia.

Keskiviikko 16.9.

Aamiainen hotellissa. Retki suuntautuu Kilpisjärvelle ja Norjan Skibotniin. Kilpisjärvellä pysähdys Saana-tunturin kupeessa Kilpishallilla. Kilpisjärvi on Enontekiön pohjoisin kylä ja rajapiste Norjaan. Jatketaan upeaa maisemamatkaa Skibotniin, jossa evästauko Jäämeren rannalla. Paluumatkalla Skibotnista Kilpisjärvelle pysähdytään Rovijoen vesiputouksella. Poiketaan myös Jämärän linnoitusalueella kuulemassa paikan sotahistoriaa. Paluu Hettaan hotelliin, jossa illallinen. Retkipäivän kesto noin 9 tuntia.

Torstai 17.9.

Aamiainen hotellissa. Lähdetään ajamaan kohti etelää. Ylitetään Ruotsin raja ja käydään kahvilla idyllisessä Pajalan kylässä. Siellä nähdään yksi Ruotsin suurimmista puukirkoista ja yksi maailman suurimmista aurinkokelloista. Jatketaan matkaa Haaparantaan ja Tornioon, jossa nautitaan lounas. Matka jatkuu Ouluun, jossa majoitutaan Lapland Hotels Ouluun.

Perjantai 18.9.

Aamiainen hotellissa. Lähdetään ajamaan kohti Vaasaa. Nautitaan lounas Bernys-ravintolassa Raippaluodon sillan kupeessa. Matka jatkuu Karvialle viehättävään Anne Mattilan Taidekahvilaan, jossa kahvitarjoilu ja Mattilan tekemään taiteeseen tutustumista. Jatketaan kotimatkaa Turkuun, jonne saavutaan noin klo 20.00.

Matkan hinta:

• jäsenet 950 €
  • ei-jäsenet 970 €

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 220 €

Hintaan sisältyy:

• linja-autokuljetukset
  • 2 yön majoitus Lapland Hotels Oulussa
  • 4 yön majoitus Lapland Hotels Hetassa, saunan ja maisema-altaan käyttö
  • 6 aamiaista, 4 lounasta, kahdet retkieväät, 3 kahvitarjoilua, 3 illallista
  • pääsymaksut ja paikallisoppaiden palvelut
  • matkanjohtajan palvelut