Siirry suoraan sisältöön

Ruusujen Visby 25.–27.7. ja 8.–10.8.2021

Visbyn lumoava hansakaupunki ja Gotlannin keskus sijaitsee keskellä Itämerta. Saaren historia ulottuu tuhansien vuosien taakse, ja menneistä ajoista kertoo vanhakaupunki ja sen punaisten ruusujen koristamat nupukiviset kadut. Kehämuurin ympäröimä kaupunginosa on nimetty Unescon maailmanperintökohteeksi. Kaupungin vanhimmat rakennukset ovat säilyneet 1100-luvulta saakka, mutta paljon on myös raunioita lukuisten valloitusten jäljiltä. Visbyn kaupunkia ympäröi Gotlannin saaren monipuolinen luonto, jota päästään ihailemaan retkellä. Huomaathan, että matkoja järjestetään kaksi, toinen heinäkuussa ja toinen elokuussa.

Matkaohjelma

Sunnuntai 25.7. / sunnuntai 8.8.

Lähtö Turun linja-autoasemalta klo 13.00. Ajetaan Helsingin Länsisataman ykkösterminaaliin. M/S Europa lähtee risteilemään kohti Visbyä klo 16.30. Majoittuminen A- tai B-luokan kahden hengen hyteissä. Laivalla päivällinen noutopöydästä ja mukavaa risteilyohjelmaa.

Maanantai 26.7. / maanantai 9.8.

Aamiainen laivalla. Visbyhyn saavutaan klo 9.00. Maihinnousun jälkeen lähdetään satamasta bussilla päiväretkelle viehättävään Visbyn kaupunkiin ja sen lähialueille suomenkielisen oppaan johdolla. Suunnataan rannikolle pittoreskiin Gnisvärdin kalastajakylään, jossa sijaitsee muun muassa Gotlannin suurin laivanmuotoinen kivihauta pronssikaudelta. Alueella on myös yksi saaren upeimmista hiekkarannoista, Tofta. Vieraillaan myös Södra Hällarnan luonnonsuojelualueella, josta on upeat näkymät merelle sekä tunnetulle Högklintin kalliojyrkänteelle. Pysähdytään myös kaupungin suosituimmassa puistossa, Almdalenissa. Lopuksi vielä lyhyt kävelykierros Visbyn vanhassakaupungissa matkanjohtajan johdolla. Retken kesto noin 4 tuntia. Laivalle paluun jälkeen illallinen noutopöydästä klo 18.00. M/S Europa lähtee paluumatkalle klo 20.30.

Tiistai 27.7. / tiistai 10.8.

Aamiaisbrunssi laivalla. Risteilyohjelmaa merimaisemia ihaillen. Laiva saapuu Helsinkiin klo 16.00. Satamasta jatketaan matkaa bussilla Turkuun, jonne saavutaan noin klo 19.00.

Matkan hinta:

  • A-luokka (ikkunallinen) 445 €
  • B-luokka (sisähytti) 375 €
  • Lisämaksu yhden hengen B-luokan hytistä 45 €

Hintaan sisältyy:

  • linja-autokuljetukset Turku-Helsingin satama-Turku
  • risteily kahden hengen hytissä (erilliset vuoteet)
  • 2 buffetpäivällistä ja 2 meriaamiaista
  • risteilyohjelma, retki ja paikallisoppaan palvelut
  • matkanjohtajan palvelut

Ilmoittautumisen yhteydessä tarvitaan syntymäaika.