Siirry suoraan sisältöön

Saimaan kanava – Lappeenranta ja Viipuri 21.-23.5.2020

Saimaan kanava johtaa Saimaan järvialueelta Viipurin kautta Suomenlahdelle ja on maamme merkittävin historiallinen kanava. Kanava avattiin jo vuonna 1856, ja se on vihitty nykyisellään käyttöön vuonna 1968. Pituutta kanavalla on 43 kilometriä, ja siinä on kahdeksan sulkua, joista kolme on Suomen ja viisi Venäjän puolella. Lappeenrannasta tehdään päiväristeily kanavaa pitkin Viipuriin, jossa perillä muutama tunti aikaa kiertoajeluun ja nähtävyyksien katseluun.

Torstai 21.5.

Lähtö klo 9.00 Turun linja-autoasemalta. Lounas nautitaan Lahdessa ravintola Lokissa Vesijärven hienoissa rantamaisemissa. Jatketaan matkaa Lappeenrantaan, jossa majoittuminen historialliseen Boutique Old hotelliin. Museoviraston suojelema, vuonna 1912 valmistunut rakennus on toiminut hoitotalona vuoteen 2013 saakka. Viereisen Lappeenranta spa-hotellin kylpyläosasto on käytettävissä. Tehdään lyhyt kaupunkikiertoajelu ja käydään 1840-luvulla rakennetussa Kanavamuseossa, joka on entinen kanavan piiripäällikön ja kasöörin virkatalo. Museossa esitellään kanavan rakentamisen historiaa aina 1600-luvun Pontuksen kanavasta nykyiseen Saimaan kanavaan. Illalla on vielä aikaa käydä kaupungilla tai nauttia kylpylän palveluista.

Perjantai 22.5.

Varhaisen aamiaisen jälkeen siirrytään lähtöselvitykseen läheiseen matkustajasatamaan. M/S Carelia lähtee klo 7.45 kohti Viipuria. Matkan aikana reittiselostusta ja ohjelmaa. Saadaan ihastella kauniita järvimaisemia ja kokea kanavan sulkujen läpi kulkeminen. Lounastarjoilu noutopöydästä. Viipurin satamaan saavutaan noin klo 13.15. Viipurissa tehdään bussilla kaupunkikierros ja nähdään tärkeimmät nähtävyydet, kuten Viipurin linna, vanhakaupunki muureineen, Vanha kellotorni, Eremitaasi-taidemuseo ja Monrepos´n puisto. Kiertoajelu päättyy Kauppatorille, josta on lyhyt kävelymatka satamaan. Laiva lähtee paluumatkalle klo 16.15. Laivalla nautitaan päivällinen noutopöydästä. Saapuminen Lappeenrantaan noin klo 21.45.

Lauantai 23.5.

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Ajetaan maalaismaisemiin Pulsan asemalle. Alueella on vuonna 1869 valmistunut rautatieasemakokonaisuus. Paikallinen yrittäjäperhe on antanut asemalle uuden elämän entisöimällä sen vanhaa rakennusperinnettä kunnioitten. Nykyisin asemalla toimi tunnelmallinen kahvila, sisustusmyymälä ja aamiaismajoitusta. Vierailun jälkeen jatketaan kotimatkaa historiallisiin puistomaisemiin Loviisan Kappeliin, jossa nautitaan lounas. Turkuun saavutaan noin klo 18.00.

Matkan hinta:

  • jäsenet 455 €
  • ei-jäsenet 475 €

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 80 €

Hintaan sisältyy:

  • linja-autokuljetukset
  • majoitus 2 hengen huoneessa
  • 2 aamiaista, 3 lounasta, 1 päivällinen
  • risteilyliput
  • sisäänpääsyt, kiertoajelut ja suomenkielisen paikallisoppaan palvelut
  • satamamaksut
  • matkanjohtajan palvelut

Matkalle mukaan voimassa oleva ulkomaanpassi. Passin kuva-aukeamasta tulee toimittaa kopio matkatoimistoon viimeistään 2 viikkoa ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkaa varten kattavan peruutusturvan sisältävän matka- ja matkatavaravakuutuksen sekä tarkistamaan perusrokotusten voimassaolon.