Siirry suoraan sisältöön

Savonlinnan oopperajuhlat – Carmen 9.-11.7.2020

Savonlinnan Oopperajuhlat on Suomen kulttuurielämän valovoimaisimpia ja kansainvälisestikin merkittävimpiä tapahtumia. Oopperaesitys keskiaikaisen linnan pihalla on ainutkertainen ja unohtumaton elämys. Georges Bizetin ooppera Carmen on kiihkeä ja kesytön. Se on vapaan naisen lakeja tottelematonta rakkautta, polttavaa intohimoa, mustasukkaisuutta ja kohtalonuskoa. Bizet punoi sävellykseensä sevillalaisen poljennon, mutta myös kotimaansa ranskalaisen hienostuneisuuden ja kepeyden. Esityskieli on ranska. Tekstitys suomeksi ja englanniksi. Esityksen kokonaiskesto noin 3 tuntia ja 15 minuuttia. Yksi väliaika. Carmen: Tuija Knihtilä, Don José: Amadi Lagha, Micaëla: Aurora Marthens, Escamillo: Yuriy Yurchuk.

Matkaohjelma

Torstai 9.7.

Lähtö Turun linja-autoasemalta klo 8.00. Ajetaan Lahteen, jossa kahvitarjoilu Piano-Paviljongissa Sibeliustalon kupeessa. Nähdään myös upea Vesijärven puuarkkitehtuurialue. Jatketaan matkaa Mikkeliin ja vieraillaan Tertin kartanossa, jossa lounastarjoilu. Matka jatkuu Savonlinnaan, jossa majoittuminen hotelli Pietari Kylliäiseen kahdeksi yöksi. Iltapala idyllisessä Saima kahvila-ravintolassa ennen Pikkukirkon Yösoitto-konserttia, joka alkaa klo 21.00.

Perjantai 10.7.

Aamiainen hotellissa. Ajetaan Varkauteen, jossa opastettu kiertoajelu Alvar Aallon rakennuksilla. Käydään taidekeskus Väinölässä, joka on idyllinen puutalo koivujen katveessa Varkauden keskustassa. Vaihtuvien näyttelyjen lisäksi talossa on laaja peruskokoelma grafiikkaa, akvarelleja ja veistoksia. Lounas nautitaan entisen tehdasruokalan satavuotiaassa miljöössä ravintola Kaks Ruusussa. Lounaan jälkeen mahdollisuus käydä vesitornissa, josta avautuvat upeat näköalat. Lopuksi vieraillaan vielä Päiviönsaaressa, jossa voi tehdä mieluisia ostoksia. Paluu hotelliin. Illalla tehdään laivaristeily, joka päättyy Olavinlinnan takalaituriin. Sieltä päästään seuraamaan klo 19.00 alkavaa Carmen-oopperaa.

Lauantai 11.7.

Aamiaisen jälkeen huoneiden luovutus. Ajetaan Imatralle, missä vieraillaan aivan Imatran Valtionhotellia vastapäätä sijaitsevassa kauniissa Piponiuksen talossa, jossa on veteraanimuseo. Esittelyn lisäksi nautitaan kahvit. Tämän jälkeen ajetaan kohti Kotkaa, jossa on tarjolla herkullinen lounas ranskalaista aatelislinnaa muistuttavassa Karhulan hovissa. Kotimatka jatkuu Helsingin kautta Turkuun, jonne saavutaan noin klo 20.00.

Matkan hinta:

  • jäsenet 735 €
  • ei-jäsenet 755 €

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 130 €

Hintaan sisältyy:

  • linja-autokuljetukset
  • 2 yötä hotellissa kahden hengen huoneessa
  • konserttilippu
  • lippu Carmen-oopperaan, A-katsomo
  • 2 aamiaista, 3 lounasta, 2 kahvitarjoilua, iltapala
  • sisäänpääsymaksut ja opastukset kohteisiin ohjelman mukaan
  • matkanjohtajan palvelut

Suosittelemme ilmoittautumaan mahdollisimman pian oopperalippujen suuren kysynnän vuoksi.