Siirry suoraan sisältöön

Savonlinnan Oopperajuhlat – Don Giovanni 24.–26.7.2024

Kuvassa on kohtaus Savonlinnan Oopperajuhlien Don Giovanni -oopperasta.

Oopperaesitys keskiaikaisen Olavinlinnan pihalla on ainutkertainen ja unohtumaton elämys. Don Giovanni lupaa naisille rakkautta, mutta hän on yhtä uskomaton kuin uskoton: vieteltyjä on siellä täällä tuhatmäärin ja pelkästään tämän oopperaillan aikana kolme. Jopa Casanovan kerrotaan seuranneen teoksen kantaesitystä Prahassa vuonna 1787. Don Giovanni on mestarillinen ja yksi niistä viidestä suosituimmasta oopperasta, joilla Mozart kirjoitti itsensä historiaan. Pääroolissa Waltteri Torikka ja ukrainalaisbaritoni Yuriu Yurchuk. Rooleissa myös Tuuli Takala, Annika Leino, Sonja Herranen, Frédéric Antoun, Mika Kares ja Matti Turunen. Esityskieli italia, tekstitys suomeksi ja englanniksi. Esityksen kesto noin kolme ja puoli tuntia. Yksi väliaika.

Matkaohjelma

Keskiviikko 24.7.
Lähtö Turun linja-autoasemalta, tilausajolaituri 10:stä klo 8.00. Ajetaan Hämeenlinnaan, jossa kahvitarjoilu Tiirinkosken tehdasmiljöön kahvilassa. Ajetaan Mäntyharjulle taidekeskus Salmelaan, jossa nautitaan lounas Kesäheinä-ravintolassa ja tutustutaan taidenäyttelyyn. Jatketaan matkaa Savonlinnaan ja majoitutaan hotelli Pietari Kylliäiseen. Iltapala idyllisessä Saima-kahvilassa ja illalla Pieni yösoitto -konsertti Pikkukirkossa. Vaihtoehtoisesti voit varata lisämaksusta oopperalipun Olavinlinnan Nabucco-oopperaan, jolloin iltapala ja iltakonsertti jää pois ohjelmasta. Oopperan ohjaa palkittu Rodula Gaitanou. Lippuja Nabucco-esitykseen on tarjolla kymmenen kappaletta.

Torstai 25.7.
Aamiainen hotellissa. Tehdään opastettu kaupunkikierros bussilla ja kävellen. Kierroksen aikana käydään Riihisaaressa tutustumassa muun muassa museolaivoihin. Kiertoajelun jälkeen jatketaan Kerimäelle, jossa käydään maailman suurimmassa puukirkossa sekä nautitaan lounas kauniin Puruveden rannalla sijaitsevassa hotelli Herttuassa. Paluu hotelliin. Aikaa jää oopperanäytökseen valmistautumiseen. Lähtö matkustajasatamasta saaristoristeilylle MS Elviira -aluksella. Risteily päättyy Olavinlinnan laituriin, josta on lyhyt matka Olavinlinnaan. Don Giovanni -esitys alkaa klo 19.00, ja sen päätyttyä palataan kävellen hotelliin.

Perjantai 26.7.
Aamiaisen jälkeen huoneiden luovutus ja lähtö kotimatkalle. Ajetaan Punkaharjulle Metsämuseo Lustoon, jossa on esillä toukokuussa avattu uusi näyttely Metsäsuhteiden maa. Jatketaan matkaa Lappeenrantaan, jossa nautitaan lounas vanhalla Kasinolla. Ajetaan Taavetin, Haminan ja Karhulan kautta Loviisaan Kappeliin, jossa tarjolla iltapäiväkahvit. Legendaarisen ravintolan historia alkaa 1800-luvun lopun kylpyläkaudelta. Turkuun saavutaan noin klo 20.30.

Hinta

 • Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen jäsen 845 €
 • ei-jäsen 865 €
 • Lisämaksu yhden hengen huoneesta 150 €

Hintaan sisältyy:

 • bussikuljetukset matkaohjelman mukaan tilausajobussilla
 • kahden yön majoitus hotelli Pietari Kylliäisessä kahden hengen huoneessa
 • lippu Don Giovanni -näytökseen Savonlinnan oopperajuhlilla (A-katsomo)
 • lippu Pieni yösoitto -konserttiin Savonlinnan Pikkukirkossa
 • kaksi aamiaista, kolme lounasta ja kaksi kahvitarjoilua
 • kevyt iltapala Savonlinnan Saima-kahvilassa
 • saaristoristeily Savonlinnassa
 • sisäänpääsymaksut matkaohjelman mukaisiin kohteisiin
 • matkanjohtajan ja paikallisoppaan palvelut

Lisämaksusta: oopperalippu Nabucco-oopperaan 159 euroa/lippu (A-katsomo). Huomioitu keskiviikon 24.7. iltapalan ja Pieni yösoitto -konsertin poisjäänti.

Vastuullinen matkanjärjestäjä Matkapojat Oy.

Lisätiedot ja varaukset
Matkakerho Matkari
02 2657 913 tai matkari@lssy.fi
Toimisto on avoinna maanantaista torstaihin klo 9.00–15.00.

Voit ilmoittautua matkalle myös täyttämällä sähköisen lomakkeen.

Siirry Matkarin etusivulle

Kuva: Soila Puurtinen