Siirry suoraan sisältöön

Tunnetaitoryhmä 7–12-vuotiaille lapsille, joiden vanhempi sairastaa syöpää

Milloin?
Ryhmä kokoontuu maanantaisin 5.2.–25.3.2024 klo 17.00–18.30. (Viikolla 10 kokoontuminen tiistaina 5.3.) Kokoontumisia on kahdeksan.

Missä?
Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa (Seiskarinkatu 35, 20900 Turku).

Kenelle?
Tunnetaitoryhmä on tarkoitettu 7–12-vuotiaille lapsille, joiden vanhempi sairastaa tai on sairastanut syöpää. Kohderyhmänä ovat lapset, jotka ovat kiinnostuneita harjoittelemaan muun muassa tunteiden tunnistamista, säätelemistä ja käsittelemistä. Ryhmä tukee lapsen itsetuntoa ja parantaa lapsen vaikutusmahdollisuuksia omaan oloonsa. Tunnetaitoryhmästä saa vinkkejä ja työkaluja kuinka tunteita voi käsitellä myös ryhmän jälkeen. Tunnetaitoryhmään osallistuvia yhdistää samankaltainen kokemus perhettä kohdanneesta vakavasta sairaudesta.

Mitä?
Tavoitteena on lisätä monimenetelmällisesti lapsen tietoisuutta itsestään ja omista tunteistaan sekä tukea tunnetaitojen oppimisessa. Menetelminä käytetään muun muassa hengitysharjoituksia, draamaharjoituksia, liikkeellisyyttä, luovaa tunnetyöskentelyä ja keskustelua. Ennen tunnetaitoryhmän alkamista vanhempien kanssa keskustellaan perheen tilanteesta puhelimitse ja jokaisen kerran jälkeen vanhemmalle lähetetään sähköpostitse tietoa käsitellyistä teemoista. Tunnetaitoryhmän keskivaiheilla vanhemmille järjestetään verkossa oma tapaaminen, jossa käsitellään sitä, miten vanhempi voi tukea lastaan tunnetaidoissa. Viimeinen tunnetaitoryhmäkerta järjestetään niin, että toinen vanhemmista tai molemmat vanhemmat ovat mukana.

Ohjaaja
Perhetyön asiantuntija, lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaaja Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksestä.

Hakuohjeet
Ryhmään haetaan täyttämällä sähköinen hakemuslomake. Hakuaika ryhmään on päättynyt.

Osallistujien määrä ja valinta
Tunnetaitoryhmään voi osallistua enintään 8 lasta.

Osallistuminen on maksutonta.

Lisätietoa
Perhetyön asiantuntija Pia Ilves
044 451 565, pia.ilves@lssy.fi

Meri-Karinan kurssitoimisto
kurssi@lssy.fi, 02 2657 610