Siirry suoraan sisältöön

Välimeren risteily 7.–14.10.2023

Nyt on aika toteuttaa haaveet ja lähteä Läntisen Välimeren aalloille! Risteilyreitti on seuraava: Genova, Italia – Civitavecchia (Rooma), Italia – Palermo (Sisilia), Italia – Ibiza (Baleaarit), Espanja – Valencia, Espanja – Marseille, Ranska – Genova, Italia. Risteilylaivana toimii MSC Seashore.

Matkaohjelma
Lauantai 7.10. Turku – Helsinki – Milano – Genova – MSC Seashore
Lähtö Turun linja-autoasemalta klo 4.00. Matkanjohtaja on ryhmää vastassa Helsinki-Vantaan lentoasemalla, jossa lähtöselvitys. Finnairin lento Milanoon lähtee klo 8.00 ja saapuu perille klo 10.05. Lentoaika noin 3 tuntia ja 5 minuuttia. Maahantulomuodollisuudet ja siirtyminen bussiin. Kuljetus suoraan Genovan satamaan, jossa lähtöselvitys laivalle ja siirtyminen MSC Seashore -risteilijään. Hytteihin majoittumisen jälkeen on ruokailu ja vapaata aikaa tutustua laivaan ennen sen lähtöä Genovasta klo 17.00. Illallinen laivalla.

Sunnuntai 8.10. Civitavecchia (Rooma)
Aamiainen laivalla. Laiva saapuu Civitavecchiaan klo 8.00. Vain tunnin päässä satamakaupunki Civitavecchiasta sijaitsee Vatikaani, Colosseum ja Forum Romanum. Roomaan tutustutaan lyhyesti lisämaksullisella retkellä. Mahdollisuus myös jäädä tutustumaan omatoimisesti Civitavecchian satamakaupunkiin. Laiva lähtee Civitavecchiasta klo 18.00. Päivällinen ja ohjelmaa laivalla.

Maanantai 9.10. Palermo (Sisilia)
Aamiainen laivalla. Laiva saapuu Sisilian Palermoon klo 10.00. Jykevät historialliset rakennukset, vihertävät puistot ja murenevat julkisivut – veden ympäröimä mafian kotikaupunki Palermo on täynnä kontrasteja. Palermossa tehdään lisämaksullinen kiertoajelu oppaan johdolla. Kierroksen jälkeen mahdollisuus tutustua Palermoon omatoimisesti. Laiva lähtee Palermosta klo 18.00. Päivällinen ja ohjelmaa laivalla.

Tiistai 10.10. Meripäivä
Ruokailua, viihdettä ja rentoutumista – nautitaan kaikesta siitä mitä kelluva hotelli tarjoaa. Koko päivä aikaa nauttia laivan palveluista ja ruokailla rauhassa tai vaikkapa ottaa iltapäivänokoset kansituolissa meri-ilmasta nauttien.

Keskiviikko 11.10. Ibiza (Baleaarit)
Aamiainen laivalla. Laiva saapuu Ibizan satamaan klo 8.00. Mahdollista laskeutua Cova De Can Marçan luolastoon tai tehdä löytöjä Es Canarin hippimarkkinoilla. Oppaan johdolla tehdään maksuton kävelykierros Ibizan kaupungin keskustassa. Aikaa jää myös tutustua Ibizan kaupunkiin omatoimisesti. Laiva lähtee Ibizalta klo 20.00. Päivällinen ja ohjelmaa laivalla.

Torstai 12.10. Valencia
Aamiainen laivalla. Laiva saapuu Valencian satamaan klo 7.00. Koe moderni arkkitehtuuri The City of Arts and Sciences -taide- ja tiedekeskuksessa, nauti Plaza Virgenin tornista avautuvista näkymistä ja maistele tapaksia Espanjan kolmanneksi suurimmassa kaupungissa. Valenciassa satamasta on pitkä matka kaupungin keskustaan, joten kohteessa järjestetään lisämaksullinen kaupunkikierros. Aikaa jää hetki tutustua kaupunkiin omatoimisesti. Laiva lähtee Valenciasta klo 16.00. Päivällinen ja ohjelmaa laivalla.

Perjantai 13.10. Marseille
Aamiainen ja lounas laivalla. Laiva saapuu Marseillen satamaan klo 13.00. Vaella vanhan sataman kortteleissa tai ihaile maisemia Notre-Dame de la Gardesta, josta voit nähdä Monte Criston kreivin vankilan, Château d’Ifin. Marseilleen tutustutaan opastetulla ja hintaan sisältyvällä kaupunkikävelyllä. Paluu laivalle, joka lähtee Marseillesta klo 19.00. Läksiäisillallinen ja ohjelmaa laivalla.

Lauantai 14.10. Genova – Milano – Helsinki – Turku
Aamiainen laivalla. Laiva saapuu Genovaan klo 9.00. Poistutaan laivalta varustamon antamaan aikaan ja siirrytään bussiin. Matkalla Milanon lentokentälle pysähdytään lounastauolle Vercellissä. Milanon lentokentälle saavutaan viimeistään noin klo 17.00. Finnairin lento Helsinkiin lähtee klo 19.00 ja saapuu perille klo 22.55. Lentoaika noin 2 tuntia 55 minuuttia. Linja-autokuljetus Helsinki-Vantaan lentoasemalta Turkuun, jonne saavutaan noin klo 2.00 sunnuntaina 15.10.

Matkan hinta

 • 1795 €/hlö kahden hengen sisähytissä
 • 2340 €/hlö kahden hengen parvekkeellisessa hytissä
 • yhden hengen hytin hinta tarkistetaan erikseen

Hintaan sisältyy

 • bussikuljetukset Turku-Helsinki ja Milano Malpensa-Genovan satama meno ja paluu
 • lennot Helsinki-Milano-Helsinki Finnairin reittilennoilla
 • käsimatkatavara (enintään 8 kg) ja yksi lentokoneen ruumaan menevä matkatavara/henkilö (enintään 23 kg)
 • laivaristeily MSC Seashore -laivalla hyvin varustellussa kahden hengen hytissä
 • palvelumaksut laivan henkilökunnalle
 • aamiaiset, lounaat, illalliset, välipalat ja yöpalat laivaristeilyllä, ilmaisina juomina vesi, mehut sekä kahvi ja tee, lounas bussimatkalla Genova-Milano. Laivan yhdestätoista ravintolasta neljä sisältyy hintaan ja viisi on lisämaksullisia erikoisravintoloita
 • monipuolinen viihdeohjelma ja aktiviteetit
 • kävellen tehtävät kaupunkikierrokset Ibizalla ja Marseillessa
 • suomenkielisen matkanjohtajan ja paikallisoppaan palvelut

Lisämaksusta

 • lisämaksulliset kaupunkikierrokset suomenkielisen oppaan johdolla Roomassa, Palermossa ja Valenciassa. Hinta noin 60–70 € / henkilö /retki.
 • kaikki pullotetut ja tölkitetyt juomat sekä alkoholijuomat.
 • kaikkiin laivalla tehtyihin juomaostoksiin, kauneus- ja terveyspalveluihin ja lisämaksullisiin aktiviteetteihin lisätään hinnan päälle automaattisesti 15 prosentin palvelumaksu ja se veloitetaan hyttitililtä.

MSC Seashore -laivan hytti

 • nauti omasta parvekkeestasi! Kaikissa hyteissä on myös king-size-parivuode, joka voidaan muuttaa kahdeksi erilliseksi vuoteeksi, wc suihkulla, kaappi, hiustenkuivaaja, pesuallas, minibaari, tv ja huonepalvelu. Siivouspalvelu kahdesti päivässä.

MSC Seashore -laiva

Matkalle mukaan passi tai virallinen EU-henkilökortti.

Vastuullinen matkanjärjestäjä Matkapojat Oy.