Salo

Salon paikallisosaston toimialue käsittää Salon ja Someron kaupungit. Paikallisosasto jakaa asiatietoa syöpäpotilaille ja heidän läheisilleen sekä antaa tietoa terveyteen liittyvistä asioista kaikille kiinnostuneille.

Ajankohtaista

Vallitsevan koronavirusepidemian vuoksi paikallisosaston toiminta on tauolla lokakuun loppuun saakka. Välitämme edelleen tukihenkilöitä, ja neuvonta-asema on avoinna.

Tukihenkilövälityksen yhteyshenkilönä toimii Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen neuvontahoitaja Pirkko-Liisa Santala, pirkko-liisa.santala@lssy.fi tai p. 02 2657 619 (ti–ke klo 10–15). Koronavirustilanteen vuoksi kasvokkaiset tapaamiset eivät ole mahdollisia, mutta tuen antaminen järjestyy puhelimitse.

Salo-Karinan syöpäneuvonta-asema on toiminnassa. Varaa aika neuvonta-aseman hoitajalle numerosta 02 2657 927 (ma–pe klo 9–11).

Tiedotamme muun toiminnan jatkumisesta tällä sivulla.

Palveluasema Salo-Karina

Helsingintie 52, Salo
puhelin 02 728 1670

Asema on avoinna perjantaisin klo 10–12, muina aikoina vastaaja
(kesä-heinäkuu suljettu)

• Palveluasemalta saa tietoa paikallisosaston ja syöpäjärjestöjen toiminnasta, jäsenyydestä ja korvauksista sekä sopeutumisvalmennuskurssille hakeutumisesta.
  • Voit varata henkilökohtaiseen keskusteluun yksityisen ajan. Myös läheiset voivat tulla toimistoon keskustelemaan mieltään askarruttavista asioista.
  • Palveluaseman kautta on mahdollista saada myös vertaistukea ja tarvittaessa koulutetun vertaistukihenkilön rintasyöpä- ja eturauhassyöpäpotilaille sekä suolisto-avannepotilaille. Tukihenkilövälityksen yhteyshenkilönä toimii Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen neuvontahoitaja Pirkko-Liisa Santala, pirkko-liisa.santala@lssy.fi, p. 02 2657 619 (ti–ke klo 10–15)
  • Neuvontahoitaja on Salo-Karinassa keskiviikkoisin kaksi kertaa kuukaudessa: rintaproteesit ja luomien tarkastus (luomien tarkastus jäsenille maksuton, ei-jäseniltä 22 €). Ajanvaraus neuvontahoitajalle, p. 02 2657 927 (ma–pe klo 9–11). Somerolla rintaproteesit tk sos.ohjaaja, p. 044 779 2610.

Keskusteluryhmät syksy 2020

• Lähiaikoina rintasyöpään sairastuneille suunnattu ryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa Salo-Karinassa klo 17.00–18.30 Keskusteluryhmän tavoitteena on yhdessä löytää selviytymiskeinoja ja tarjota vertaistukea. Ryhmänohjaajina toimivat koulutetut vertaistukihenkilöt. Tiedustelut ja ilmoittautumiset sihteerille.
  • Eturauhassyöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen suunnattu ryhmä kokoontuu joka kuukauden viimeisenä torstaina 24.9. alkaen klo 18.00–20.00.
  • Kaikille syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen suunnattu ryhmä kokoontuu joka kuukauden viimeisenä torstaina 24.9. alkaen klo 13.30–15.00.

Tavoitteena vertaistuki, tiedon lisääminen ja jakaminen sekä syövän ennaltaehkäisy. Keskustelemme myös mieltä askarruttavista asioista sekä siitä, milloin tutkimuksiin on syytä mennä. Ryhmässä kaikilla on vaitiolovelvollisuus. Ryhmää ohjaavat koulutetut vertaistukihenkilöt.

Tapaamisillat syksy 2020

Tapaamisiltoja järjestetään kuukausittain Salo-Karinassa, osoitteessa Helsingintie 52, Salo (ellei toisin mainittu). Tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, ja ne alkavat kahvilla (2 €) puolta tuntia ennen esitystä. Lisäksi arvontaa (2 €). Otamme mielellämme vastaan arpavoittoja ja lahjoituksia. Muutokset mahdollisia.

• 7.9. klo 18 Ravinnon merkitys painonhallinnassa. Ravitsemusterapeutti Hanna Leppäniemi.
  • 12.10. klo 17 Rinta- ja munasarjasyövän perinnöllisyys. Syöpätautien ja perinnöllisyyslääketieteen erikoislääkäri Minna Kankuri-Tammilehto.
  • 16.11. klo 17 Osteoporoosi. Sisätautien ja endokrinologian erikoislääkäri Pia Hakanen.
  • 12.12. klo 14 Joulujuhla Ilolansalossa. Ruokailun hinta jäsenille 25 €, muille 30 €. Mukaan paketti (n. 4 €). Ilmoittaudu 4.12. mennessä palveluasemalle.

Muu toiminta syksy 2020

• Kahvipussiaskartelut Salon Diabeteksen kanssa torstaisin 30.7. alkaen klo 12. Lisätietoja Tertulta, p. 050 339 528.
  • Pilates 1.9.–8.12. Salo-Karinassa. Hinta syövän sairastaneille 112 €, muut 154 €. Sitovat ilmoittautumiset sihteerille.
  • Vesijumppa tiistaisin 1.9. alkaen klo 9–10 sekä perjantaisin 4.9. alkaen klo 14–15. Hinta 3 €/kerta + uimahallimaksu. Sitovat ilmoittautumiset puheenjohtajalle.
  • Ensitietopäivä Salon sairaalan auditoriossa 24.11. klo 12–16. Ajankohtaista tietoa syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen.

Roosa nauha -kampanja

Roosa nauha -kampanja käynnistyy jälleen 22.9. Ostamalla nauhan yhdistyksemme vapaaehtoisilta tuet samalla paikallisosaston toimintaa. Nauhoja myyvät vapaaehtoiset tunnistat pinkeistä liiveistä. Tule mukaan kampanjaan ja ilmoittaudu vapaaehtoiseksi nauhamyyjäksi, p. 040 741 2736 / Siru.

• Citymarket Salo ja Prisma Halikko 22.9.–25.9. klo 9–18, la 26.9. klo 9–15
  • K-Market Enola pe 25.9.
  • Perniön Supermarket pe 25.9. ja la 26.9.

Tietoa psyykkisen tuen palveluista Salossa

Esitteen ovat laatineet Turun AMK sairaanhoitajaopiskelijat Wananong Laine, Kalle Määttänen, Sari Suutari ja Niina Turunen, osana opinnäytetyön kirjallista raporttia yhteistyössä toimeksiantajansa Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen, Salon paikallisosaston kanssa. Esite on ladattavissa paikallisosaston omalta verkkosivulta.

Siirry paikallisosaston omalle verkkosivulle

• salo@lssy.fi
  • Katriina Mänty, puheenjohtaja, katriinamanty@hotmail.com, 050 053 8577
  • Siru Virpi, sihteeri, siru.virpi@gmail.com, 040 741 2736