Salo

Salon paikallisosaston toimialue käsittää Salon ja Someron kaupungit. Paikallisosasto jakaa asiatietoa syöpäpotilaille ja heidän läheisilleen sekä antaa tietoa terveyteen liittyvistä asioista kaikille kiinnostuneille.

Palveluasema Salo-Karina

Helsingintie 52, Salo
puhelin 02 728 1670

Avoinna:
perjantaisin klo 10–12, muina aikoina vastaaja
(kesä-heinäkuu suljettu)

• Palveluasemalta saa tietoa paikallisosaston ja syöpäjärjestöjen toiminnasta, jäsenyydestä ja korvauksista sekä sopeutumisvalmennuskurssille hakeutumisesta.
  • Voit varata henkilökohtaiseen keskusteluun yksityisen ajan. Myös läheiset voivat tulla toimistoon keskustelemaan mieltään askarruttavista asioista.
  • Palveluaseman kautta on mahdollista saada myös vertaistukea ja tarvittaessa koulutetun vertaistukihenkilön rintasyöpä- ja eturauhassyöpäpotilaille sekä suolisto-avannepotilaille. Tukihenkilövälityksen yhteyshenkilönä toimii LSSY:n neuvontahoitaja Pirkko-Liisa Santala, p. 02 2657 619 (ti–ke klo 10–15), pirkko-liisa.santala@lssy.fi
  • Neuvontahoitaja on Salo-Karinassa keskiviikkoisin kaksi kertaa kuukaudessa: rintaproteesit, keskusteluaika ja luomien tarkastus (luomien tarkastus ei-jäseniltä 22 €). Ajanvaraus neuvontahoitajalle, p. 02 2657 927 (ma–pe klo 9–11).

Keskusteluryhmät Salo-Karinassa 2020

• Rintasyöpään sairastuneille suunnattu uusi, sulkeutuva ryhmä aloittaa syyskuussa. Tiedustelut ja ilmoittautumiset palveluasemalle.
  • Eturauhassyöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen suunnattu ryhmä kokoontuu joka kuukauden viimeisenä torstaina klo 18–20.
  • Syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen suunnattu ryhmä kokoontuu joka kuukauden viimeinen torstai klo 13.30–15.00.

Tavoitteena vertaistuki, tiedon lisääminen ja jakaminen sekä syövän ennaltaehkäisy. Keskustelemme myös mieltä askarruttavista asioista sekä siitä, milloin tutkimuksiin on syytä mennä. Ryhmässä kaikilla on vaitiolovelvollisuus. Ryhmää ohjaavat koulutetut vertaistukihenkilöt.

Tapaamisillat 2020

Tapaamisiltoja järjestetään kuukausittain Salo-Karinassa, osoitteessa Helsingintie 52, Salo (ellei toisin mainittu). Tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, ja ne alkavat klo 17.30 kahveilla (2 €). Lisäksi arvontaa (2 €). Otamme mielellämme vastaan arpavoittoja ja lahjoituksia. Muutokset mahdollisia.

• 10.2. klo 17.30 vuosikokous ja klo 18.15 ”Miten perheessä selvitään vakavan sairastumisen kohdatessa”, erikoissuunnittelija Tarja Levo. Huom! kahvitus jo klo 17 alkaen.
  • 16.3. klo 18 Suuhygienia, Merja Pohjonen
  • 23.4. Miesten ilta Turussa. Ilmoittautumiset ja kyselyt kimppakyydeistä, p. 0400 691 415/Arja. Järjestäjä Lounais-Suomen Syöpäyhdistys
  • 23.5. klo 12-16 Kesän avaus leirirannassa (Vähärytköntie 14. Muurla) Uintia, saunaa, pientä purtavaa ja yhdessäoloa.

Muu toiminta 2020

• Ensitietopäivä Salon sairaalan auditoriossa 3.3. klo 12–16. Mukana neuvontahoitaja Eija Säteri Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksestä.
  • Hartaushetket Salo-Karinassa joka kuukauden toinen maanantai klo 15. Tilaisuus on kaikille avoin.
  • Avoimet ovet -tapahtuma, jossa jäsenmaksujen maksamista sekä Caffecat-näyttely. Ke 19.2. ja to 20.2. klo 12–18, pe 21.2. klo 10–18, la 22.2. klo 10–14, ke 26.2. ja to 27.2. klo 12–18, pe 28.2. klo 10–18, la 29.2. klo 10–14
  • Kahvipussiaskartelut Caffecat Salon Diabeteksen kanssa perjantaisin klo 14. Lisätietoja Tertulta, p. 050 339 528.
  • Pilates 7.1.–28.4. Hinta syövän sairastaneille 120 €, muut 165 €. Hintaan sisältyy 15 kertaa, maksun voi jakaa sovitusti. Ilmoittautuminen osaston sihteerille.
  • Vesivoimistelu suunnitteilla syksyyn 2 vesivoimisteluryhmää. Maksullinen. Sitovat ilmoittautumiset 15.4. mennessä osaston puheenjohtajalle.
  • Heinäkuussa Retki Teijo/kartano/kirkko/Mathildedahl/ruokailu/teatteri Sisko ja sen veli
  • Lokakuussa Porkkalan parenteesi-retki ja Pokrovan luostari sekä ruokailu

Tietoa psyykkisen tuen palveluista Salossa

Esitteen ovat laatineet Turun AMK sairaanhoitajaopiskelijat Wananong Laine, Kalle Määttänen, Sari Suutari ja Niina Turunen, osana opinnäytetyön kirjallista raporttia yhteistyössä toimeksiantajansa Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen, Salon paikallisosaston kanssa. Tutustu esitteeseen