Siirry suoraan sisältöön

Vertaistuki

Kaipaatko vertaista jakamaan ajatuksia ja kokemuksia? Tule mukaan vertaistoimintaan!

Syöpään sairastunut tai sairastuneen läheinen älä jää yksin.

 

Vertaistukiryhmä

Kuvassa on syksyn värjäämiä punertavia lehtiä.

Koetko, ettei sinulla ole mahdollisuutta jakaa sairauden herättämiä tunteita ja kokemuksia toisen ihmisen kanssa? Tervetuloa mukaan vertaistukiryhmään, joka on suunnattu kaikille syöpään sairastuneille syöpädiagnoosiin tai ikään katsomatta!

Vertaistukiryhmässä on lupa olla juuri niiden tunteiden äärellä, joiden aika on nyt. Ryhmä antaa mahdollisuuden kohdata toisia ja sanoittaa omaa kokemustaan, mutta ryhmässä on lupa olla myös hiljaa. Keskustelut ovat luottamuksellisia.

Ryhmä toteutetaan yhteistyössä Suomen Syöpäpotilaat ry:n, ja sitä ohjaavat Suomen Syöpäpotilaat ry:n koulutetut vertaistukihenkilöt Ritva ja Päivi, joilla on omakohtainen kokemus elämästä syöpäsairauden kanssa ja siitä huolimatta.

Vertaistukiryhmä kokoontuu Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa keskiviikkona 6.9., 4.10., 1.11. ja 29.11.2023 klo 18.00–19.30. Voit osallistua niin moneen tapaamiseen kuin haluat – ainoastaan yhteen tai vaikka kaikkiin!

Ilmoittaudu mukaan täyttämällä lomake.

Osallistuminen on maksutonta. Meri-Karina sijaitsee Turun Hirvensalossa, osoitteessa Seiskarinkatu 35, 20900 Turku.

Lisätiedot
Miia Merikallio, miia.merikallio@syopapotilaat.fi, Suomen Syöpäpotilaat Ry
Annamari Rivero, annamari.rivero@lssy.fi, Lounais-Suomen Syöpäyhdistys

 

Fuck Cancer -kahvit

Kuvassa on kaksi kahvikuppia ja kahden kahvittelijan kädet.

Fuck Cancer -kahvit on tarkoitettu syöpää sairastaville ja sen sairastaneille noin 18–40-vuotiaille nuorille aikuisille ja heidän läheisilleen. Kahveilla pääset tapaamaan muita saman kokeneita nuoria aikuisia sekä kuulemaan ja jakamaan kokemuksia. Kahvituksia vetävät yhdistyksen työntekijä ja vertaistukihenkilö. Tervetuloa!

Loppuvuodesta kahvit juodaan Café Art -kahvilan kabinetissa tiistaina 26.9., 24.10., 21.11. ja 12.12.2023 klo 17.00–18.30. Kahvila sijaitsee Aurajokirannalla, osoitteessa Läntinen Rantakatu 5. Tervetuloa mukaan!

Fuck Cancer -kahvit ovat Fuck Cancer -brändin alaista, Sylva ry:n koordinoimaa valtakunnallista toimintaa syöpään sairastuneiden nuorten aikuisten ja heidän läheistensä hyväksi.

Lisätiedot
Pia Ilves, perhetyön asiantuntija
044 451 5655, pia.ilves@lssy.fi

 

Toivo-vertaistukisovellus

Kuvassa nainen pitelee kännykkää, jossa on auki Toivo-vertaistukisovellus.

Toivo on maksuton vertaistukisovellus, josta voit etsiä vertaistukea. Sitä voi käyttää puhelimella tai tietokoneella.

Toivo-vertaistukisovellus on ohjelma, joka tarjoaa vertaistukea ja tietoa sairastuneille ja heidän omaisilleen. Sovellus on maksuton ja sitä voi käyttää myös anonyymisti.

Palvelu perustuu kahdenkeskiseen vertaistukeen. Sovelluksen vertaistukijat ovat luotettavia, koulutettuja ja sitoutuneita vaitioloon myös sen jälkeen, kun lopettavat vertaistukijoina. Lataa sovellus puhelimeesi Google Playsta tai App Storesta. Kuva: www.olkatoiminta.fi

 

Vertaistukivälitys

Vertaistukitoiminta perustuu osallistujiensa omaan elämänkokemukseen, keskinäiseen tasa-arvoon ja solidaarisuuteen, kuulluksi ja ymmärretyksi tulemiseen sekä keskinäiseen tukemiseen. Vertaistukeen osallistuvat ovat tasavertaisia keskenään ja toimivat sekä tukijoina että tuettavina. Vertaisilta saatu tuki auttaa arjessa selviytymisessä, mutta ei korvaa ammattityötä.

Yhdistyksen toteuttama tukihenkilötoiminta on luottamuksellista ja tapahtuu tuettavan toiveista ja tarpeista käsin. Tukihenkilöt ovat saaneet peruskoulutuksen ja sitoutuneet osallistumaan työnohjaukseen ja täydennyskoulutukseen.

Haluaisitko tukihenkilön? Ota yhteyttä syöpäsairaanhoitaja Annamari Riveroon tai täytä tukihenkilöpyyntölomake, niin otamme sinuun yhteyttä.

Täytä tukihenkilöpyyntölomake

Haluaisitko toimia sairastuneen vertaistukijana? Lue lisää vertaistukitoiminnasta.

Syöpäsairaanhoitaja Annamari Rivero
044 0551 583, annamari.rivero@lssy.fi

Toimintaa nuorille aikuisille

Siirry Suomen Syöpäpotilaiden Nuoret aikuiset syöpäpotilaat -verkostosta kertovalle verkkosivulle
Siirry Sylva ry:n nuorten aikuisten toiminnasta kertovalle verkkosivulle

 

Potilaskerhot

Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen alaisuudessa toimii kaksi potilaskerhoa: eturauhassyöpäpotilaille ja heidän läheisilleen suunnattu Etuset-ryhmä sekä lapsisyöpäpotilaille ja heidän perheilleen suunnattu Sykerö-kerho.

Tutustu Etuset-ryhmän toimintaan
Tutustu Sykerö-kerhon toimintaan