Siirry suoraan sisältöön

Vertaistuki

Kaipaatko vertaista jakamaan ajatuksia ja kokemuksia? Tule mukaan vertaistoimintaan!

Syöpään sairastunut tai sairastuneen läheinen älä jää yksin.

 

Vertaistukiryhmä

Kuvassa on syksyn värjäämiä punertavia lehtiä.

Koetko, ettei sinulla ole mahdollisuutta jakaa sairauden herättämiä tunteita ja kokemuksia toisen ihmisen kanssa? Tervetuloa mukaan vertaistukiryhmään, joka on suunnattu kaikille syöpään sairastuneille syöpädiagnoosiin tai ikään katsomatta!

Vertaistukiryhmässä on lupa olla juuri niiden tunteiden äärellä, joiden aika on nyt. Ryhmä antaa mahdollisuuden kohdata toisia ja sanoittaa omaa kokemustaan, mutta ryhmässä on lupa olla myös hiljaa. Keskustelut ovat luottamuksellisia.

Ryhmä toteutetaan yhteistyössä Suomen Syöpäpotilaat ry:n, ja sitä ohjaavat Suomen Syöpäpotilaat ry:n koulutetut vertaistukihenkilöt, joilla on omakohtainen kokemus elämästä syöpäsairauden kanssa ja siitä huolimatta.

Ryhmä kokoontuu keskiviikkona 17.1., 21.2., 20.3., 17.4. ja 22.5.2024 Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa klo 18.00–19.30.

Ilmoittaudu kevään 2024 kokoontumisiin täyttämällä lomake.

Osallistuminen on maksutonta. Meri-Karina sijaitsee Turun Hirvensalossa, osoitteessa Seiskarinkatu 35, 20900 Turku.

Lisätiedot
Miia Merikallio, miia.merikallio@syopapotilaat.fi, Suomen Syöpäpotilaat Ry
Annamari Rivero, annamari.rivero@lssy.fi, Lounais-Suomen Syöpäyhdistys

 

Takaisin arkeen ja elämään -ryhmä

Kuvassa on keltaisia kukkia.

Paluu arkeen syöpähoitojen päätyttyä ei välttämättä ole yksinkertaista – työpaikalla on tapahtunut muutoksia, parisuhde voi olla koetuksella, lasten tai iäkkäiden vanhempien kanssa on haasteita. Tule jakamaan kokemuksia henkisestä ja fyysisestä toipumisesta muiden saman kokeneiden kanssa!

Vertaisryhmä on tarkoitettu työikäisille syöpään sairastuneille, ja sitä ohjaa ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, seksuaalineuvoja Minna Vuola.

Ryhmä kokoontuu Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa keskiviikkona 14.2., 28.2., 13.3., 27.3. ja 10.4.2024 kello 17.30–19.00. Ryhmä on maksuton.

Ilmoittaudu vastaavalle hoitajalle Teija Kemppaiselle puhelimitse 02 2657 609 tai sähköpostitse teija.kemppainen@lssy.fi. Ryhmään otetaan 8–10 osallistujaa. Kaikki ryhmässä käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot
Vastaava hoitaja Teija Kemppainen
02 2657 609, teija.kemppainen@lssy.fi

 

Fuck Cancer -kahvit

Kuvassa on kaksi kahvikuppia ja kahden kahvittelijan kädet.

Fuck Cancer -kahvit on tarkoitettu syöpää sairastaville ja sen sairastaneille noin 18–40-vuotiaille nuorille aikuisille ja heidän läheisilleen. Kahveilla pääset tapaamaan muita saman kokeneita nuoria aikuisia sekä kuulemaan ja jakamaan kokemuksia. Kahvituksia vetävät yhdistyksen työntekijä ja vertaistukihenkilö. Tervetuloa!

Kuluvan vuoden viimeiset kahvit juodaan Café Art -kahvilan kabinetissa tiistaina 12.12. klo 17.00–18.30. Kahvila sijaitsee Aurajokirannalla, osoitteessa Läntinen Rantakatu 5. Tervetuloa mukaan!

Ensi vuonna vertaiskahvit juodaan Café Art -kahvilassa tiistaina 16.1., 13.2., 19.3., 16.4. ja 14.5.2024 klo 17.0018.30.

Fuck Cancer -kahvit ovat Fuck Cancer -brändin alaista, Sylva ry:n koordinoimaa valtakunnallista toimintaa syöpään sairastuneiden nuorten aikuisten ja heidän läheistensä hyväksi.

Lisätiedot
Pia Ilves, perhetyön asiantuntija
044 451 5655, pia.ilves@lssy.fi

 

Toivo-vertaistukisovellus

Kuvassa nainen pitelee kännykkää, jossa on auki Toivo-vertaistukisovellus.

Toivo on maksuton vertaistukisovellus, josta voit etsiä vertaistukea. Sitä voi käyttää puhelimella tai tietokoneella.

Toivo-vertaistukisovellus on ohjelma, joka tarjoaa vertaistukea ja tietoa sairastuneille ja heidän omaisilleen. Sovellus on maksuton ja sitä voi käyttää myös anonyymisti.

Palvelu perustuu kahdenkeskiseen vertaistukeen. Sovelluksen vertaistukijat ovat luotettavia, koulutettuja ja sitoutuneita vaitioloon myös sen jälkeen, kun lopettavat vertaistukijoina. Lataa sovellus puhelimeesi Google Playsta tai App Storesta. Kuva: www.olkatoiminta.fi

 

Vertais- ja läheistuki

Vertais- ja läheistuki on vapaaehtoista ja vastavuoroista kokemusten vaihtoa sekä tukemista samassa elämäntilanteessa olevien kesken. Vertaistukihenkilö on itse sairastanut syövän. Läheistukihenkilöllä ei ole omakohtaista kokemusta syövästä, vaan hän on ollut sairastuneen läheisen tukena ja vierellä kulkijana.

Vertaistukihenkilö voi olla merkittävä voimavara vastasairastuneelle. Vertaistuen myötä tämä näkee, miten sairauden kanssa voi selvitä ja omien tuntemusten kanssa elää. Vertaistukihenkilö on sairauden kokemisen ja siitä aiheutuneiden tunteiden ja arkielämän asiantuntija. Läheistukihenkilö tukee sairastuneen läheistä. Hän kuuntelee ja auttaa oman kokemuksensa kautta.

Vertais- ja läheistukihenkilöt ovat Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen kurssin käyneitä vapaaehtoisia. Vertais- ja läheistukihenkilöille järjestetään perus- ja täydennyskoulutusta sekä työnohjausta.

Haluaisitko tukihenkilön? Ota yhteyttä syöpäsairaanhoitaja Annamari Riveroon tai täytä tukihenkilöpyyntölomake, niin otamme sinuun yhteyttä.

Täytä tukihenkilöpyyntölomake

Haluaisitko toimia vertais- tai läheistukijana? Lue lisää vertais- ja läheistukitoiminnasta.

Syöpäsairaanhoitaja Annamari Rivero
044 0551 583, annamari.rivero@lssy.fi

Toimintaa nuorille aikuisille

Siirry Suomen Syöpäpotilaiden Nuoret aikuiset syöpäpotilaat -verkostosta kertovalle verkkosivulle
Siirry Sylva ry:n nuorten aikuisten toiminnasta kertovalle verkkosivulle

 

Potilaskerhot

Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen alaisuudessa toimii kaksi potilaskerhoa: eturauhassyöpäpotilaille ja heidän läheisilleen suunnattu Etuset-ryhmä sekä lapsisyöpäpotilaille ja heidän perheilleen suunnattu Sykerö-kerho.

Tutustu Etuset-ryhmän toimintaan
Tutustu Sykerö-kerhon toimintaan