Siirry suoraan sisältöön

Vertaistuki

Kaipaatko vertaista jakamaan ajatuksia ja kokemuksia? Tule mukaan vertaistoimintaan!

Vertaistukiryhmä

Kuvassa kaksi naista istuu rinnakkain kalliolla ja katsoo järvimaisemaa.

Koetko, ettei sinulla ole mahdollisuutta jakaa sairauden herättämiä tunteita ja kokemuksia toisen ihmisen kanssa? Tervetuloa mukaan vertaistukiryhmään, joka on suunnattu kaikille syöpään sairastuneille syöpädiagnoosiin tai ikään katsomatta! Myös läheiset ovat tervetulleita mukaan!

Vertaistukiryhmässä on lupa olla juuri niiden tunteiden äärellä, joiden aika on nyt. Ryhmä antaa mahdollisuuden kohdata toisia ja sanoittaa omaa kokemustaan, mutta ryhmässä on lupa olla myös hiljaa. Keskustelut ovat luottamuksellisia.

Ryhmä toteutetaan yhteistyössä Suomen Syöpäpotilaat ry:n, ja sitä ohjaavat Suomen Syöpäpotilaat ry:n koulutetut vertaistukihenkilöt, joilla on omakohtainen kokemus elämästä syöpäsairauden kanssa ja siitä huolimatta.

Ryhmä kokoontuu Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa keskiviikkona 17.4. ja 22.5. klo 18.00–19.30. Voit osallistua niin moneen tapaamiseen kuin haluat. Myös läheiset ovat tervetulleita!

Ilmoittaudu kokoontumisiin täyttämällä lomake.

Osallistuminen on maksutonta. Meri-Karina sijaitsee Turun Hirvensalossa, osoitteessa Seiskarinkatu 35, 20900 Turku.

Lisätiedot
Miia Merikallio, miia.merikallio@syopapotilaat.fi, Suomen Syöpäpotilaat Ry
Annamari Rivero, annamari.rivero@lssy.fi, Lounais-Suomen Syöpäyhdistys

 

Vertaistukiryhmä hematologista syöpää sairastaville

Kuvassa on kahvikuppi ja kädet, jotka ovat pöydällä.

Sairastatko hematologista syöpää tai oletko sairastanut sen? Haluaisitko tavata muita samaa syöpää sairastavia ja jakaa sairauden herättämiä ajatuksia ja tunteita heidän kanssaan? Tervetuloa mukaan vertaistukiryhmään!

Hematologista syöpää sairastavien ja sen sairastaneiden vertaistukiryhmä kokoontuu Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa torstaina 11.4., 16.5. ja 13.6. klo 18.00–19.30. Voit osallistua niin moneen tapaamiseen kuin haluat. Ryhmää ohjaa koulutettu vertaistukihenkilö.

Ilmoittaudu kokoontumisiin sähköpostitse lähettämällä viesti osoitteeseen annamari.rivero@lssy.fi.

Osallistuminen on maksutonta. Meri-Karina sijaitsee Turun Hirvensalossa, osoitteessa Seiskarinkatu 35, 20900 Turku.

Lisätiedot
Annamari Rivero, annamari.rivero@lssy.fi, Lounais-Suomen Syöpäyhdistys

 

Loimaan vertaistukiryhmä

Haluaisitko tavata muita syöpää sairastavia ja jakaa sairauden herättämiä ajatuksia ja kokemuksia heidän kanssaan? Tervetuloa mukaan vertaistukiryhmään, joka on suunnattu kaikille syöpää sairastaville. Ryhmää ohjaa kaksi koulutettua vertaistukihenkilöä.

Ajankohdat ja teemat

  • Tiistaina 13.2. Vertaistukiryhmän pelisäännöt ja minun tarinani
  • Maanantaina 4.3. Kun perheessä sairastutaan vakavasti, miten läheiset käyttäytyvät?
  • Maanantaina 8.4. Mistä voimia arjen keskelle?
  • Maanantaina 6.5. Pelko ja ahdistus – miten koen sen?
  • Maanantaina 3.6. Levyraati – mikä on minun voimabiisini ja miten päädyin juuri siihen?

Kokoontuminen Suomen Punaisen Ristin Loimaan osaston toimitila Päiväpirtissä klo 17.00–19.00. Voit osallistua niin moneen tapaamiseen kuin haluat – ainoastaan yhteen tai vaikka jokaiseen!

Ilmoittautuminen sähköpostitse annamari.rivero@lssy.fi. Jokaiseen kokoontumiseen otetaan korkeintaan kymmenen henkilöä.

Osallistuminen on maksutonta. Päiväpirtin osoite on Turuntie 13, 32200 Loimaa.

Lisätiedot
Annamari Rivero, annamari.rivero@lssy.fi, Lounais-Suomen Syöpäyhdistys

 

Salon vertaistukiryhmä

Olet lämpimästi tervetullut mukaan Salossa kokoontuvaan vertaistukiryhmään, jota ohjaavat koulutetut vertaistukihenkilöt.

Ryhmä on tarkoitettu kaikissa eri potilaan polun vaiheissa oleville rintasyöpään sairastuneille. Ryhmä kokoontuu torstaina 2.5., 6.6., 8.8. ja 5.9. Salon paikallisosaston toimitilassa klo 18.00–20.00. Voit osallistua niin moneen tapaamiseen kuin haluat – ainoastaan yhteen tai vaikka jokaiseen! Toimitilan osoite on Helsingintie 52, Salo.

Vertaistukiryhmässä on mahdollista jakaa luottamuksellisesti kaikkia sairauden herättämiä tunteita yhdessä toisen saman kokeneen kanssa. Ryhmä on maksuton eikä edellytä ennakkoilmoittautumista.

Vertaistukiryhmä toteutetaan yhteistyössä Rintasyöpäyhdistys Europa Donna Finland ry:n kanssa.

Lisätiedot
toimisto@europadonna.fi

 

Takaisin arkeen ja elämään -ryhmä

Kuvassa on keltaisia kukkia.

Paluu arkeen syöpähoitojen päätyttyä ei välttämättä ole yksinkertaista – työpaikalla on tapahtunut muutoksia, parisuhde voi olla koetuksella, lasten tai iäkkäiden vanhempien kanssa on haasteita. Kokemuksia henkisestä ja fyysisestä toipumisesta pääsee jakamaan vertaisten kanssa.

Vertaisryhmä on tarkoitettu työikäisille syöpään sairastuneille, ja sitä ohjaa ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, seksuaalineuvoja Minna Vuola.

Ryhmä kokoontuu Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa keskiviikkona 14.2., 28.2. ja 13.3. klo 17.30–19.00. Ryhmä on maksuton.

Ilmoittautuminen on päättynyt, ja ryhmä on sulkeutunut. Lisätietoja tulevasta ryhmästä voi tiedustella vastaavalta hoitajalta Teija Kemppaiselta,
02 2657 609, teija.kemppainen@lssy.fi

 

Fuck Cancer -kahvit

Kuvassa on kaksi kahvikuppia ja kahden kahvittelijan kädet.

Fuck Cancer -kahvit on tarkoitettu syöpää sairastaville ja sen sairastaneille noin 18–40-vuotiaille nuorille aikuisille ja heidän läheisilleen. Kahveilla pääset tapaamaan muita saman kokeneita nuoria aikuisia sekä kuulemaan ja jakamaan kokemuksia. Kahvituksia vetävät yhdistyksen työntekijä ja vertaistukihenkilö. Tervetuloa!

Vertaiskahvit juodaan Café Art -kahvilassa tiistaina 16.4. ja 14.5. klo 17.0018.30. Kahvila sijaitsee Aurajokirannalla, osoitteessa Läntinen Rantakatu 5. Tervetuloa mukaan!

Fuck Cancer -kahvit ovat Fuck Cancer -brändin alaista, Sylva ry:n koordinoimaa valtakunnallista toimintaa syöpään sairastuneiden nuorten aikuisten ja heidän läheistensä hyväksi.

Lisätiedot
Pia Ilves, perhetyön asiantuntija
044 451 5655, pia.ilves@lssy.fi

 

Nuorten aikuisten päivä

Kuvassa on kaksi nuorta aikuista istumassa rantakivellä.

Hei sinä nuori aikuinen, tule mukaan nuorten aikuisten päivään tapaamaan muita syövän kohdanneita nuoria aikuisia! Päivä on tarkoitettu Lounais-Suomen alueella asuville 18–40-vuotiaille nuorena aikuisena syöpään sairastuneille ja sen sairastaneille.

Päivää luotsaavat Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen syöpäsairaanhoitaja Annamari Rivero ja perhetyön asiantuntija Pia Ilves. Tapahtuma on maksuton.

Ilmoittautuminen
Mukaan otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä korkeintaan 15 henkilöä. Päivä toteutetaan, mikäli ilmoittautuneita on vähintään kuusi. Ilmoittautuneille lähetetään vahvistus päivän toteutumisesta ilmoittautumisajan päätyttyä. Ilmoittautuminen päättyy sunnuntaina 5.5.

Ilmoittaudu päivään tästä.

Voit kertoa ilmoittautumislomakkeella toiveesi liikuntatuokion sisällöstä.

Ohjelma
10.00–12.00 Vertaistuellinen keskustelu. Annamari ja Pia johdattelevat teemaan. Mahdollisuus jakaa omaa kokemusta vertaisten kanssa
12.00–13.00 Lounas
13.00–15.00 Luento syövästä ja liikunnasta sekä yhteinen liikuntatuokio. Fysioterapeutti Marianne Himberg
15.00–15.30 Tauko ja välipala
15.30–17.00 Mahdollisuus saunoa ja uida
17.00–17.30 Yhteinen päivän lopetus

Ohjelmamuutokset ovat mahdollisia.

Lisätiedot
Perhetyön asiantuntija Pia Ilves
pia.ilves@lssy.fi, 044 451 5655

Syöpäsairaanhoitaja Annamari Rivero
annamari.rivero@lssy.fi 044 0551 583

 

Toivo-vertaistukisovellus

Kuvassa nainen pitelee kännykkää, jossa on auki Toivo-vertaistukisovellus.

Toivo on maksuton vertaistukisovellus, josta voit etsiä vertaistukea. Sitä voi käyttää puhelimella tai tietokoneella.

Toivo-vertaistukisovellus on ohjelma, joka tarjoaa vertaistukea ja tietoa sairastuneille ja heidän omaisilleen. Sovellus on maksuton ja sitä voi käyttää myös anonyymisti.

Palvelu perustuu kahdenkeskiseen vertaistukeen. Sovelluksen vertaistukijat ovat luotettavia, koulutettuja ja sitoutuneita vaitioloon myös sen jälkeen, kun lopettavat vertaistukijoina. Lataa sovellus puhelimeesi Google Playsta tai App Storesta. Kuva: www.olkatoiminta.fi

 

Vertais- ja läheistuki

Kuvassa kaksi käsiparia pitelee puista sydäntä.

Vertais- ja läheistuki on vapaaehtoista ja vastavuoroista kokemusten vaihtoa sekä tukemista samassa elämäntilanteessa olevien kesken. Vertaistukihenkilö on itse sairastanut syövän. Läheistukihenkilöllä ei ole omakohtaista kokemusta syövän sairastamisesta, vaan hän on ollut sairastuneen läheisen tukena ja vierellä kulkijana.

Vertaistukihenkilö voi olla merkittävä voimavara vastasairastuneelle. Vertaistuen myötä tämä näkee, miten sairauden kanssa voi selvitä. Läheistukihenkilö tukee sairastuneen läheistä. Hän kuuntelee ja auttaa oman kokemuksensa kautta. Vertais- ja läheistukihenkilöt ovat Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen kurssin käyneitä vapaaehtoisia. Vertais- ja läheistukihenkilöille järjestetään perus- ja täydennyskoulutusta sekä työnohjausta.

Haluaisitko tukihenkilön? Ota yhteyttä syöpäsairaanhoitaja Annamari Riveroon tai täytä tukihenkilöpyyntölomake, niin otamme sinuun yhteyttä.

Täytä tukihenkilöpyyntölomake

Syöpäsairaanhoitaja Annamari Rivero
044 0551 583, annamari.rivero@lssy.fi

 

 Älä jää yksin

Toimintaa nuorille aikuisille

Siirry Suomen Syöpäpotilaiden Nuoret aikuiset syöpäpotilaat -verkostosta kertovalle verkkosivulle
Siirry Sylva ry:n nuorten aikuisten toiminnasta kertovalle verkkosivulle

 

Potilaskerhot

Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen alaisuudessa toimii kaksi potilaskerhoa: eturauhassyöpäpotilaille ja heidän läheisilleen suunnattu Etuset-ryhmä sekä lapsisyöpäpotilaille ja heidän perheilleen suunnattu Sykerö-kerho.

Tutustu Etuset-ryhmän toimintaan
Tutustu Sykerö-kerhon toimintaan