Siirry suoraan sisältöön

Vertaistuki

Kaipaatko vertaista jakamaan ajatuksia ja kokemuksia? Kauttamme saat koulutetun tukihenkilön, jonka roolina on olla kokemusten jakaja, kuuntelija, keskustelija ja rinnalla kulkija.

Vertaistukivälitys

Vertaistukitoiminta perustuu osallistujiensa omaan elämänkokemukseen, keskinäiseen tasa-arvoon ja solidaarisuuteen, kuulluksi ja ymmärretyksi tulemiseen sekä keskinäiseen tukemiseen. Vertaistukeen osallistuvat ovat tasavertaisia keskenään ja toimivat sekä tukijoina että tuettavina. Vertaisilta saatu tuki auttaa arjessa selviytymisessä, mutta ei korvaa ammattityötä.

Yhdistyksen toteuttama tukihenkilötoiminta on luottamuksellista ja tapahtuu tuettavan toiveista ja tarpeista käsin. Tukihenkilöt ovat saaneet peruskoulutuksen ja sitoutuneet osallistumaan työnohjaukseen ja täydennyskoulutukseen.

Haluaisitko tukihenkilön? Ota yhteyttä vastaavaan hoitajaan Teija Kemppaiseen tai täytä tukihenkilöpyyntölomake, niin otamme sinuun yhteyttä.

Täytä tukihenkilöpyyntölomake

Haluaisitko toimia sairastuneen vertaistukijana? Lue lisää vertaistukitoiminnasta.

Vastaava hoitaja Teija Kemppainen
044 451 5506, teija.kemppainen@lssy.fi

 

Fuck Cancer -kahvit

Kuvassa on kaksi kahvikuppia ja kahden kahvittelijan kädet.

Fuck Cancer -kahvit on tarkoitettu syöpää sairastaville ja sen sairastaneille noin 18–40-vuotiaille nuorille aikuisille ja heidän läheisilleen. Kahveilla pääset tapaamaan muita saman kokeneita nuoria aikuisia sekä kuulemaan ja jakamaan kokemuksia. Kahvituksia vetävät yhdistyksen työntekijä ja vertaistukihenkilö. Tervetuloa!

Ensi vuoden Fuck Cancer -kahvit järjestetään Café Art -kahvilan kabinetissa tiistaina 28.2., 28.3., 25.4. ja 23.5. klo 17.00–18.30. Kahvila sijaitsee Aurajokirannalla, osoitteessa Läntinen Rantakatu 5. Tervetuloa mukaan!

Fuck Cancer -kahvit ovat Fuck Cancer -brändin alaista, Sylva ry:n koordinoimaa valtakunnallista toimintaa syöpään sairastuneiden nuorten aikuisten ja heidän läheistensä hyväksi.

Lisätiedot
Ruut Ketola, perhetyön asiantuntija
044 451 5655, ruut.ketola@lssy.fi

 

Kevään Takaisin elämään -vertaistukiryhmät

Kuvassa on kukkapelto auringonlaskussa.

Syöpähoitojen päätyttyä olo voi olla hämmentynyt. Paluu tavalliseen elämään ei olekaan yksinkertaista – työpaikalla on tapahtunut muutoksia, parisuhde voi olla koetuksella, lasten tai iäkkäiden vanhempien kanssa on haasteita, sairaus pilasi eläkkeelle jäämiseen liittyvät odotukset ja toiveet. Oma olokaan ei tunnu helpottuneelta, sillä pelko kaihertaa mieltä.

Tule jakamaan kokemuksia henkisestä ja fyysisestä toipumisesta muiden saman kokeneiden kanssa. Vertaisryhmiä ohjaa vaativan erityistason psykoterapeutti Florence Schmitt.

Ryhmä eläkeläisille
27.2., 13.3., 27.3., 12.4. ja 24.4.2023 klo 15.00–16.30
Tapaamiset Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa

Ryhmä työikäisille
27.2., 13.3., 27.3., 12.4. ja 24.4.2023 17.00–18.30
Tapaamiset Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa

Ilmoittautuminen ja lisätiedot:
Vastaava hoitaja Teija Kemppainen
02 2657 609, teija.kemppainen@lssy.fi

Ryhmät on tarkoitettu henkilöille, joiden syöpähoidot ovat päättyneet enintään puoli vuotta sitten. Molempiin ryhmiin otetaan 8–10 osallistujaa. Kaikki ryhmissä
käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia. Huomaathan, että 12.4. on keskiviikko, muut tapaamiset ovat maanantaina.

 

Toivo-vertaistukisovellus

Kuvassa nainen pitelee kännykkää, jossa on auki Toivo-vertaistukisovellus.

Toivo on maksuton vertaistukisovellus, josta voit etsiä vertaistukea. Sitä voi käyttää puhelimella tai tietokoneella.

Toivo-vertaistukisovellus on ohjelma, joka tarjoaa vertaistukea ja tietoa sairastuneille ja heidän omaisilleen. Sovellus on maksuton ja sitä voi käyttää myös anonyymisti.

Palvelu perustuu kahdenkeskiseen vertaistukeen. Sovelluksen vertaistukijat ovat luotettavia, koulutettuja ja sitoutuneita vaitioloon myös sen jälkeen, kun lopettavat vertaistukijoina. Lataa sovellus puhelimeesi Google Playsta tai App Storesta. Kuva: www.olkatoiminta.fi

 

Toimintaa nuorille aikuisille

Siirry Suomen Syöpäpotilaiden Nuoret aikuiset syöpäpotilaat -verkostosta kertovalle verkkosivulle
Siirry Sylva ry:n nuorten aikuisten toiminnasta kertovalle verkkosivulle

 

Potilaskerhot

Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen alaisuudessa toimii kaksi potilaskerhoa: eturauhassyöpäpotilaille ja heidän läheisilleen suunnattu Etuset-ryhmä sekä lapsisyöpäpotilaille ja heidän perheilleen suunnattu Sykerö-kerho.

Tutustu Etuset-ryhmän toimintaan
Tutustu Sykerö-kerhon toimintaan