Siirry suoraan sisältöön

Tunnetaitoryhmä

Milloin?
Viikoittaiset kokoontumiset 8 kertaa torstaisin 8.9.–27.10.2022 klo 17.30–19.

Missä?
Meri-Karinan hyvinvointikeskus, Seiskarinkatu 35, 20900 Turku.

Kenelle?
Tunnetaitoryhmä on tarkoitettu 7–12-vuotiaalle lapselle, jonka perheessä sisarus on sairastunut syöpään tai on sairastanut syövän. Ryhmä muodostetaan sopivan ikäjakauman mukaan ilmoittautuneiden perusteella. Tunnetaitoryhmiin osallistuvia yhdistää samankaltainen kokemus perhettä kohdanneesta vakavasta sairaudesta.

Ryhmä on tarkoitettu lapsille, jotka ovat kiinnostuneita harjoittelemaan muun muassa tunteiden tunnistamista, säätelemistä ja käsittelemistä. Ryhmään osallistumisen jälkeen lapsi kokee omat vaikutusmahdollisuutensa omaan oloonsa paremmiksi kuin ennen kurssia. Ryhmä myös tukee lapsen itsetuntoa. Tunnetaitoryhmästä saa vinkkejä ja työkaluja, kuinka tunteita voi käsitellä myös ryhmään osallistumisen jälkeen.

Mitä?
Tavoitteena on lisätä monimenetelmällisesti lapsen tietoisuutta itsestään ja omista tunteistaan sekä tukea tunnetaitojen oppimisessa. Menetelmiä sovelletaan ryhmästä riippuen: käytössä on muun muassa hengitysharjoituksia ja kehon kuuntelua, draamaharjoituksia, liikkeellisyyttä, luovaa tunnetyöskentelyä, satuhierontaa ja keskustelua.

Ennen tunnetaitoryhmän alkua vanhempien kanssa keskustellaan perheen tilanteesta puhelimitse ja jokaisen tapaamiskerran jälkeen vanhemmalle lähetetään sähköpostitse tietoa käsitellyistä teemoista. Tunnetaitoryhmän kokoontumisten keskivaiheessa vanhemmille järjestetään oma tapaamiskerta, jossa käsitellään sitä, miten vanhempi voi tukea lastaan tunnetaidoissa. Viimeinen ryhmäkerta järjestetään niin, että vanhempi tai molemmat vanhemmat ovat mukana.

Ohjaaja
Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen perhetyön asiantuntija, lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaaja.

Hakuohjeet
Kurssille haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake. Hakuaika kurssille päättyy 8.8.2022.

Täytä hakulomake

Osallistujien määrä ja valinta
Tunnetaitoryhmään on rajoitettu määrä paikkoja: ryhmään voi osallistua enintään 8 lasta. Osallistuminen kurssille on maksutonta.

Lisätietoa
Perhetyön asiantuntija Pia Ilves, 044 451 5655 tai pia.ilves@lssy.fi.

Muuta
Siirry Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen verkkosivulle
Siirry  Tunne&taida-sivustolle
Lataa tunnetaitoryhmäesite (pdf)