Siirry suoraan sisältöön

Kansainvälinen lasten syövän päivä ja Majakkasairaalan tuolitapahtuma

Lisätietoa tapahtumasta

Kansainvälistä lasten syövän päivää vietetään torstaina 15. helmikuuta. Tänä vuonna It´s not over when it´s over Se ei ole ohi, kun se on ohi –kampanjalla halutaan muistuttaa, että tuen tarve jatkuu, vaikka syöpähoidot päättyvät.

Kainsainvälisenä lasten syövän päivä näkyy Majakkasairaalan pääaulassa, jossa järjestetään pienimuotoinen tuolitapahtuma kello 9–12. Lisäksi saatavilla on tietoa Sykerö-kerhosta ja sen toiminnasta sekä lasten syöpäsairauksista. Majakkasairaalassa lasten ja nuorten veri- ja syöpäsairauksien osaston kahvihuoneessa on tarjolla herkkuja pienille potilaille ja heidän perheilleen.

Tiesitkö, että Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen alaisuudessa toimii lapsisyöpäpotilasperheiden kerho Sykerö, joka järjestää lapsisyöpäpotilaille ja heidän perheilleen muun muassa virkistystä, vertaistukea ja infektioriskittömiä tapahtumia?

Tutustu Sykerön-kerhon toimintaan ja lähde mukaan!

Suomessa syöpään sairastuu joka vuosi noin 150 lasta, joista keskimäärin kolme neljästä paranee. Vuosittain 15. helmikuuta vietettävän kansainvälisen lasten syövän päivän tarkoituksena on muistuttaa lasten syöpäsairauksista ja niiden hoidosta.

Lisätietoja

Lapsisyöpäpotilasperheiden kerho Sykerö
Maria Tiira, kerhon puheenjohtaja
sykero@lssy.fi

Lapsisyöpäpotilasperheiden kerho Sykerö
Pia Ilves, Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen perhetyön asiantuntija
pia.ilves@lssy.fi, 044 451 5655