Siirry suoraan sisältöön

Kiertomatka Itävallan ja Saksan Alpeille 29.8.–3.9.2023

Matka on täynnä unohtumattomia ja henkeäsalpaavia maisemia, jotka ovat kuin suoraan satukirjasta! Itävallassa matkan kohokohtia ovat muun muassa 2 500 metrin korkeuteen nouseva tie keskellä lumihuippuisia Alppeja, maan korkeimmat vesiputoukset ja Sound of Music -musikaalista tunnettu Salzburg. Saksassa vieraillaan Hitlerin kivisessä Kotkanpesässä ja nähdään perinteikäs Baijerin pääkaupunki München. Koko matkan ajan majoitutaan samassa hotellissa Zell am Seen hulppeissa alppimaisemissa.

Matkaohjelma
Tiistai 29.8. Turku – München – Zell am See
Lähtö Turun linja-autoasemalta klo 4.00. Ajetaan Helsinki-Vantaan lentoasemalle, josta Finnairin aamulento Müncheniin lähtee klo 8.00 ja saapuu perille klo 9.35. Lentoaika 2 tuntia 35 minuuttia. Suomenkielinen opas on vastassa kentällä, josta ajetaan kaupunkiin. Lyhyen kiertoajelun ja kävelyn aikana nähdään Isarjoen rannassa sijaitsevan yli 800-vuotiaan Münchenin tärkeimpiä nähtävyyksiä. Kaupungin sydän on Marienplatz ja sitä reunustavat historialliset rakennukset, joista tunnetuin on yli sata metriä pitkä uusgoottilainen raatihuone ja vanha kaupungintalo, Altes Rathaus. Upeita maamerkkejä ovat myös Pyhän Pietarin kirkko 1300-luvulta sekä Frauenkirche 1400-luvulta. Lounas nautitaan maailmankuulussa Hofbräuhaus-ravintolassa. Iltapäivällä jatketaan matkaa Itävallan puolelle Zell am Seen kaupunkiin, joka sijaitsee Salzburgin osavaltiossa, kirkkaan Zeller-järven rannalla. Majoittuminen illalla Hotel zum Hirscheniin. Päivän ajomatka noin 230 kilometriä.

Keskiviikko 30.8. Grossglocknerin alppitie
Aamiainen hotellissa. Lyhyen ajomatkan päässä sijaitsee kenties maailman tunnetuin alppitie, Grossglockner Hochalpenstrasse. Tietä läpi Hohe Tauernin kansallispuiston rakennettiin 1930-luvulla viisi vuotta. Tie on saanut nimensä Itävallan korkeimman vuoren, Grossglocknerin, mukaan. Sen huippu kohoaa lähes neljän kilometrin korkeuteen. Myös tien varrelle jäävät kymmenet vuorenhuiput kohoavat kaikki yli kolmeen kilometriin. Tie kulkee korkeimmillaan 2504 metrin korkeudessa, ja maisemat keskellä lumihuippuisia vuoria ovat henkeäsalpaavan upeat. Reitin varrella on useita näköalapaikkoja, ravintoloita, kahviloita ja matkamuistomyymälöitä. Paluu hotelliin iltapäivällä. Illalla nautitaan yhteinen illallinen hotellissa. Päivän ajomatka noin 100 kilometriä.

Torstai 31.8. Salzburg
Aamiainen hotellissa. Päivän kohteena on Salzburgin kaupunki, joka tunnetaan Mozartin synnyinkaupunkina, ja se on antanut kulissit myös rakastetulle The Sound of Music -musikaalille. Alppien juurella Salzach-joen varrella sijaitseva kaupunki on yksi Euroopan suosituimmista turistikohteista, sillä se on täpötäynnä ihastuttavia nähtävyyksiä. Salzburgin vanhakaupunki on osa Unescon maailmanperintöluetteloa, ja se tunnetaan maailmanlaajuisesti hienosta barokkiarkkitehtuurista ja lukemattomista kirkoista. Kävelykierroksen aikana nähdään monet kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä, kuten tuomiokirkko, Festspielhaus-konserttitalo ja arkkipiispan palatsi. Vieraillaan myös Hohensalzburgin linnassa, joka on yksi suurimmista keskiaikaisista linnoista Euroopassa. Se sijaitsee kukkulalla, josta aukeavat upeat näköalat kaupunkiin sekä sen ympäristöön. Aikaa jää myös tutustua alueeseen omatoimisesti. Paluu hotelliin illansuussa ja yhteinen illallinen. Päivän ajomatka noin 200 kilometriä.

Perjantai 1.9. Zell am See
Aamiainen hotellissa. Koko päivä aikaa viettää kiireetön alppipäivä pienessä ja idyllisessä Zell am Seen kaupungissa. Hotelli sijaitsee aivan kaupungin keskustassa, joten kaikki on kävelymatkan päässä. Kaupungista löytyy useita viihtyisiä kahviloita, ravintoloita sekä kauppoja. Lounas nautitaan hotellissa. Zell am See sijaitsee aivan Schmittenhöhe-vuoren juurella, joten upeita alppimaisemia pääsee lisämaksusta ihailemaan ylös vuorelle noin kahden kilometrin korkeuteen. Hienot maisemat avautuvat myös Zeller-järvelle tehtävän tunnin mittaisen laivaristeilyn aikana.

Lauantai 2.9. Gerlossin alppitie – Krimml-vesiputoukset – Kitzbühel
Aamiaisen jälkeen suunnataan Gerlossin alppitien huikeisiin maisemiin, jossa on kulkenut kullankaivajien käyttämä polku jo kaksituhatta vuotta sitten. 1700-luvulla rakennettiin ensimmäinen kärrytie, jonka kuitenkin tulvat ja maanvyörymät tuhosivat vuosien saatossa. Nykyinen alppitie valmistui vuonna 1962, ja sen rakentamiseen kului kaksi vuotta. Pysähdytään Krimml-vesiputouksilla, jotka ovat Itävallan puoleisten Alppien korkeimmat. Putouksia on kaikkiaan kolme, ja ne ovat kaikki vähintään sata metriä korkeita. Matkan varrella on useita näköalatasanteita, joihin voi nousta polkua pitkin katsomaan henkeäsalpaavia näkymiä. Vieraillaan maailman kauneimmaksi vuoristokaupungiksi tituleeratussa Kitzbühelin kaupungissa, joka on yksi Euroopan suosituimmista talviurheilukeskuksista. Kaupungin idyllinen vanha keskusta värikkäine taloineen on ilo silmälle. Paluu hotelliin myöhään iltapäivällä ja yhteinen illallinen. Päivän ajomatka noin 230 kilometriä.

Sunnuntai 3.9. Zell am See – Kotkanpesä – München – Helsinki – Turku
Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Ajetaan Saksan puolelle Berchtesgadenin lähellä sijaitsevalle Kotkanpesälle. Lähes kahden kilometrin korkeudessa vuoren huipulla sijaitseva kivilinna rakennettiin Adolf Hitlerille 50-vuotislahjaksi. Vuorelle vievä tie oli aikanaan vaativa rakennusprojekti, sillä sen oli noustava lähes pystysuoraa vuorenseinämää. Töitä tehtiinkin yötä päivää lähes kaksi vuotta. Viimeinen yli sadan metrin osuus noustaan vuoren sisällä kulkevalla hissillä. Huipulta aukeavat uskomattomat näkymät, ja hyvällä säällä voi nähdä Itävaltaan Salzburgin kaupunkiin asti. Iltapäivällä jatketaan matkaa Münchenin lentokentälle. Matkalla nautitaan lounas. Päivän ajomatka noin 290 kilometriä. Lento Helsinkiin lähtee klo 18.50 ja saapuu perille klo 22.15. Kuljetus Helsinki-Vantaan lentoasemalta Turkuun, jonne saavutaan noin klo 00.30.

Matkan hinta

 • 1495 €/hlö kahden hengen huoneessa
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 120 €

Hintaan sisältyy

 • bussikuljetukset ohjelman mukaan
 • lennot Helsinki-München-Helsinki Finnairin reittilennoilla
 • yksi lentokoneen ruumaan menevä matkatavara/henkilö, paino enintään 23 kg
 • hotelliyöpymiset kahden hengen huoneessa aamiaisin
 • 3 lounasta ja 3 illallista
 • Münchenin ja Salzburgin kaupunkikierrokset
 • retket ja vierailut ohjelman mukaan sekä sisäänpääsymaksut
 • suomenkielisen paikallisoppaan palvelut Münchenin lentokentältä lähtien
 • matkanjohtajan palvelut

Matkalle mukaan passi tai virallinen EU-henkilökortti.

Vastuullinen matkanjärjestäjä Matkapojat Oy.