Siirry suoraan sisältöön

Sopeutumisvalmennuskurssi kaikille syöpää sairastaville syöpäsairaudesta riippumatta, parikurssi PERUTTU!

Lisätietoa tapahtumasta

Huom! Kurssi on valitettavasti peruttu!

Kurssi on tarkoitettu kaikille alle 68-vuotiaille syöpää sairastaville syöpäsairaudesta riippumatta. Kurssi on parikurssi, jolloin kurssille voi osallistua yhdessä puolison tai kumppanin kanssa. Kurssi on Kelan rahoittama (KELA nro 75145). Hae maksuttomalle kurssille tästä!

Suomen Kansallisteatterin Kiertuenäyttämön esitys Joka neljäs

Keskiviikkona 26.8. Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa nähdään Suomen Kansallisteatterin Kiertuenäyttämön ohjelmistoon kuuluva esitys Joka neljäs. Näytelmä on isän tarina siitä, mitä tapahtuu, kun oma poika sairastuu syöpään. Koskettava monologi kuvaa todenmukaisesti sitä, millaiseksi vuoristoradaksi elämä muuttuu perheenjäsenen sairastuessa vakavasti. Pohjaton suru, absurdi huumori sekä muistot ja arkipäiväiset yksityiskohdat kietoutuvat kokonaiskuvaksi sisäistä myllerrystä läpikäyvästä ihmisestä. Näytelmän on käsikirjoittanut Benny Haag ja ohjannut Ann-Luise Bertell. Pääosaa näyttelee Carl Alm.

Esityksen jälkeen pidetään keskustelutilaisuus, jossa on mahdollisuus vaihtaa ajatuksia ja tuntemuksia asiantuntijoiden kanssa. Keskustelussa on mukana vertaistukihenkilö ja kokemusasiantuntija Satu Railio, syöpäsairaanhoitaja Pirkko-Liisa Santala ja Joka neljäs -esityksen näyttelijä Carl Alm. Tilaisuudessa on myös kahvitarjoilu. Kurssille osallistuvat ovat tervetulleita seuraamaan esitystä ja osallistumaan keskusteluun ja kahvitarjoiluun.

Tilaisuuden järjestämisen mahdollistaa Turun Seudun Osuuspankki.

 

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys järjestää monenlaisia maksuttomia sopeutumisvalmennuskursseja syöpäpotilaille ja heidän läheisilleen. Tavoitteena on, että jokainen syöpää sairastava saisi omaan elämäntilanteeseensa ja tarpeeseensa sopivaa kuntoutusta sekä helpotusta sairauden aiheuttamaan muutostilanteeseen.

Kurssit tarjoavat vertaistukea sekä tietoa syöpäsairaudesta ja sen hoidosta. Kursseihin sisältyy muun muassa yksilö- ja ryhmäkeskusteluja, asiantuntijaluentoja, kyselytunteja sekä toiminnallisia menetelmiä. Lisäksi kursseilla on vapaa-ajanohjelmaa. Kurssit ovat osallistujille maksuttomia, ja niitä ohjaavat terveydenhuollon ammattilaiset.

Kurssit on tarkoitettu joko tiettyä syöpää sairastaville tai kaikille syöpäpotilaille sairaudesta riippumatta. Osaan kursseista voi osallistua yhdessä puolison tai kumppanin tai koko perheen kanssa. Osa kursseista on toiminnallisia teemakursseja.

Kurssit järjestetään Turun Hirvensalossa sijaitsevassa Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa. Suurin osa kursseista järjestetään pääsääntöisesti viiden vuorokauden mittaisina jaksoina. Yön yli kestävillä kursseilla kuntoutujat sekä kurssille mahdollisesti osallistuva puoliso tai kumppani tai perhe yöpyvät Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa. Yöpymiseen sisältyy täysiylläpito.

Lapsille ja nuorille järjestetään myös tunnetaitoryhmiä, jotka kokoontuvat Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa.

Kursseille ja tunnetaitoryhmiin haetaan tietyillä hakulomakkeilla tiettyjen hakuaikojen puitteissa. Oletko kiinnostunut tästä kurssista tai haluaisitko osallistua jollekin toiselle kurssille? Tutustu tästä koko kurssivalikoimaan sekä hakuohjeisiin ja hae rohkeasti mukaan!