Siirry suoraan sisältöön

Ammatillisen työnohjauskoulutuksen ohjelma (60 op) – hae 8.1.2016 mennessä!

(28.9.2015, päivitetty 7.12.2015)

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys on mukana ammatillisen työnohjauskoulutuksen (helmikuu 2016 – tammikuu 2018) toteuttamisessa. Koulutuksessa hyödynnetään tiedettä, taidetta ja kokemusta oppimisen välineinä.

Työnohjauskoulutuksen tavoitteena on oppia ymmärtämään ihmisen ja työn välistä suhdetta ja työssä toimimisen merkitystä sekä ohjauksellisen intervention mahdollisuuksia rakentaa elämälle hyödyllistä työn tulevaisuutta. Erityistä huomiota kiinnitetään taiteen ja luovan toiminnan mahdollisuuksiin työelämän uudistajana ja kehittäjänä.

Koulutuksen kohderyhmänä ovat sosiaali-­, terveys-­, kasvatus-­ ja opetusalan osaajat, johtajat, työyhteisön ja henkilöstön kehittäjät. Opiskelijalta edellytetään vähintään opistotasoista ammatillista tutkintoa ja sen jälkeen vähintään viiden vuoden työkokemusta. Työnohjauskoulutus toimii tukena ja lisäkoulutuksena johtajuuden, henkilöstöosaamisen ja kehittämistyön ammattilaisille.

Koulutuksessa hyödynnetään tiedettä, taidetta ja kokemusta oppimisen välineinä: tutkitaan työn kokonaisuutta, taiteen mahdollisuuksia, työnohjaajan paikkaa työn kentässä sekä tehdään empiiristä tutkimusta. Koulutus toteutetaan monimuoto-­opetuksena. Lähiopetusta on 40 päivää, jotka toteutetaan kahden vuoden aikana. Lähiopetus sisältää teorian, itsetuntemusryhmän, oman työn työnohjauksen ja harjoittelutyönohjauksen kokonaisuudet.

Koulutukseen kuuluu lähiopetuksen lisäksi kirjallisuustehtävät, oman työnohjausmallin työstäminen (päättötyö), reflektiopäiväkirjan työstäminen ja yksilö-­ ja ryhmätyönohjausharjoittelu. Kokoontumispaikkana on Meri-­Karinan toiminta-­ ja palvelukeskus (Seiskarinkatu 35, 20900 Turku).

Koulutuskokonaisuuden (60 op) hinta on 6 200 euroa, joka sisältää koulutuksen, oman työn työnohjauksen ja harjoittelutyön ohjauksen. Opiskelupaikkaa vahvistettaessa maksetaan 300 euroa. Loppuhinta maksetaan koulutuksen aikana erissä. Maksuaikataulusta voi myös neuvotella.

Lähetä vapaamuotoinen kirjoitus ja CV vastuukouluttaja Johanna Nevalalle sähköpostilla (johanna@nevalajohanna.fi) 8.1.2016 mennessä. Koulutukseen valitaan kahdeksan opiskelijaa. Haastattelut tehdään vko:lla 2. Valinnoista ilmoitetaan viimeistään 15.1.2016.

Lisätiedot: