Siirry suoraan sisältöön

Heroes Golf Sykerö-kerhon hyväksi

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys järjestää Heroes Golf -hyväntekeväisyystapahtuman lapsisyöpäpotilasperheiden kerho Sykerön hyväksi.

Ensimmäistä kertaa järjestettävä hyväntekeväisyysgolfkilpailu käydään Kakskerrassa sijaitsevalla Harjattula Golf & Country Clubilla elokuun neljäs päivä. Tapahtuma on tarkoitettu yrityksille, jotka kilpailevat joukkueittain hyvän asian puolesta.

Lapsisyöpäpotilasperheiden kerho Sykerö on Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen alainen osasto, joka toimii pääsääntöisesti vapaaehtoisvoimin ja lahjoitusvaroin.

Kerho järjestää syöpälapsiperheille muun muassa liikunta- ja harrastustoimintaa, virkistysleirejä ja retkiä infektioriskittömästi. Sykerö-toiminnasta perheen vanhemmat ja lapset saavat tukea vertaisiltaan.

Ilmoittautumisvahvistukset 15.7. mennessä: Ville Viitanen 0400 953 835, ville.viitanen@lssy.fi. Katso tapahtuman aikataulu tästä.

Lapsen sairastuminen syöpään pysäyttää perheen elämän

”Suomessa syöpään sairastuu vuosittain noin 150 lasta tai nuorta. Lapsen syöpädiagnoosi pysäyttää koko perheen elämän – elinpiiri kutistuu infektioeristyksen vuoksi. Lapsi ei voi esimerkiksi käydä koulussa, osallistua harrastuksiin eikä tavata kavereitaan.

Korona-aika on tuntunut pitkältä. Sydäntäni on puristanut se, miten koronan mukanaan tuomat rajoitukset ovat kurittaneet jo muutoinkin lujille joutuneita perheitä. Tavanomaiset vierailut osastolla ja kasvokkain tapahtuva toiminta ovat olleet kiellettyjä. Tiukimpien rajoitusten aikaan yhteisiä kahvihetkiä ei voitu järjestää, mikä on saattanut vaikeuttaa vertaisten kohtaamista.

Vihdoinkin lapsisyöpäpotilasperheiden kerho Sykerö on päässyt tekemään paluuta koronaa edeltävään normaaliin aikaan. Ja miten hyvältä se on tuntunutkaan! Sykerö-kerho on Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen alainen potilaskerho, joka toimii pääsääntöisesti vapaaehtoisvoimin ja lahjoitusvaroin. Tuemme perheitä sekä taloudellisesti että järjestämällä virkistystä, vertaistukea, harrastuksia sekä tapahtumia ja retkiä. Heroes Golf -tapahtumalla kerätyillä varoilla pystymme pitämään yllä tätä toimintaamme.

Sykerön kalenterista löytyykin muun muassa joogaa, kesäteatteria, elokuvanäytöksiä, vanhempien virkistystapaamisia ja infektioriskissä oleville soveltuvia uintivuoroja. Mahdollisuus harrastaa turvallisesti ja osallistua tapahtumiin infektioriskistä huolimatta on erittäin tärkeää koko perheelle. Monet itsestäänselvyyksinä pidettävät asiat nousevat arvoon arvaamattomaan, kun ne suljetaan pois elämästä.”

Maria Tiira
Sykerö-kerhon puheenjohtaja

Lue lisää Sykerö-kerhosta

Heroes Golfin pääyhteistyökumppaneina toimivat Bo LKV, Drama Queen ja Autokiila. Kummina toimii jääkiekkoilija Mikael Pyyhtiä.