Siirry suoraan sisältöön

Koronavirusohjeistus Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen toimintaan osallistuville

(11.3.2020)

Hyvä Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen toimintaan osallistuva!

Haluamme osaltamme ennaltaehkäistä koronaviruksen leviämistä. Siksi pyydämme sinua noudattamaan alla antamiamme ohjeita osallistumisesta yhdistyksen ja sen paikallisosastojen ja -kerhojen järjestämiin kursseihin, tapahtumiin ja tilaisuuksiin.

Tiedotamme, mikäli alla olevat, organisaatiotamme koskevat ohjeet oleellisesti muuttuvat.

Ohjeet yhdistyksen ja sen paikallisosastojen ja -kerhojen toimintaan osallistuville koronaviruksen varotoimenpiteistä:

1. Jos olet vieraillut Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) nimeämillä epidemia-alueilla tai olet ollut kontaktissa sairastuneiden tai altistuneiden kanssa, pidättäydy osallistumasta yhdistyksen ja sen paikallisosastojen ja -kerhojen toimintaan liittyviin tapaamisiin 14 vuorokauden ajan kotiutumisestasi tai altistuksesta. Huomioithan, että lyhytaikainenkin oleskelu riskialueiden lentokentillä rinnastetaan matkustamiseen alueella.

2. Jos sinulla on flunssaoireita, pidättäydy osallistumasta yhdistyksen ja sen paikallisosastojen ja -kerhojen toimintaan – huolimatta siitä, oletko oleillut riskialueilla tai oletko tietoinen mahdollisesta altistuksesta koronavirukselle.

3. Huolehdi hyvästä käsihygieniasta. Suosittelemme sinua desinfioimaan tai pesemään kätesi toimitiloihimme saapuessasi.

4. Epidemia-aikana emme kättele.

Muuta huomioitavaa

Mikäli epäilet altistumista koronavirukselle, ole välittömästi yhteydessä paikkakuntasi terveydenhuoltoon esimerkiksi puhelimitse tai chatin kautta. Älä mene paikan päälle.

Seuraa viranomaisohjeistusta. Suomessa viranomaisohjeistuksesta vastaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Ulkoministeriö vastaa matkustusohjeista ja maakohtaisista matkustustiedotteista.

Kuva: ©Alexander Raths – stock.adobe.com