Siirry suoraan sisältöön

Tuolitapahtumalla muistetaan pieniä syöpäsairaita

(5.2.2018) 

Kansainvälistä lasten syövän päivää vietetään näyttävästi kauppakeskus Myllyssä lauantaina 10.2. klo 11–14.

Kultanauha on kansainvälinen lasten syöpien tunnus, jolla osoitat tukesi syöpään sairastuneille lapsille, nuorille ja heidän läheisilleen.

Tapahtumassa jaetaan tietoa lasten syövistä Suomessa, niiden hoidosta ja hoitojen tutkimuksesta sekä rahoituksesta. Esillä on tuoleja, jotka kuvastavat kaikkia viime vuoden aikana Turun yliopistollisen keskussairaalan hoitoalueella syöpään sairastuneita lapsia.

Lavalla nähdään vauhdikkaita tanssiesityksiä, joissa jokaisessa on mukana syövän sairastaneita lapsia joko yksin tai ryhmässä. Lisäksi luvassa on tietoiskuja sekä Sykerö-kerhon, Team Rynkeby Turun ja Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiön toiminnan esittelyä. Myynnissä on rintanappeja, pipoja ja nalleja. Lipaskeräystä.

Kansainvälistä lasten syövän päivää vietetään nyt jo 17. kertaa yli 60 maassa. Suomessa päivää vietetään 8. kertaa yli kymmenellä paikkakunnalla Sylva ry:n ja muiden valtakunnallisten sekä paikallisten yhdistysten ja kerhojen järjestämänä. Kansainvälisen lasten syövän päivän virallinen ajankohta on 15.2.

 

Sykerö, Aamu Säätiö ja TPS lasten syövän asialla

Lauantaina 17.2. Sykerö-kerho on Aamu Säätiön kanssa TPS-Lukko-matsissa, joka pelataan Gatorade Centerissä klo 17 alkaen. Aloituskiekon pudottaa Sykerön lapsi tai nuori. Infektioriskissä oleville on järjestetty paikat omasta aitiosta.

Pelissä jaetaan tietoa lasten syövistä ja niiden hoidosta sekä kerätään varoja hyvään tarkoitukseen syöpää sairastavien lasten ja heidän perheidensä hyväksi.

Paikalle kaivataan reippaita sykeröläisiä lipaskerääjiksi, myyjiksi ja flyereiden jakajiksi. Ilmoitathan halukkuudestasi osoitteeseen sykero@lssy.fi sunnuntaihin 11.2. mennessä.

 

Tapahtumat Facebookissa: