Siirry suoraan sisältöön

Kelan parikurssi alle 68–vuotiaille syöpää sairastaville ja heidän puolisoilleen PERUTTU!

Kurssi on valitettavasti peruttu!

Milloin?

24.28.8.2020

Missä?

Meri-Karinan hyvinvointikeskus, Seiskarinkatu 35, 20900 Turku

Kenelle?

Sinulle, joka olet sairastanut tai sairastat syöpää. Kurssille valitaan kuntoutujia, joilla sairauden ensivaiheen hoitojakso on loppuvaiheessa, hoito on päättynyt tai hoitojen seurantavaihe on menossa. Kaipaat tukea omien voimavarojesi vahvistamiseen ja motivaatiota hyvään itsehoitoon sekä arjessa jaksamiseen. Haluat edistää hyvinvointiasi ja kuntoutumistasi mm. lisätiedon avulla. Kurssille osallistuu myös puolisosi.

Mitä?

Tämä kurssi tarjoaa sinulle tietoa syövästä sen hoidoista ja seurannasta, sekä mahdollistaa omien voimavarojesi vahvistamisen ja tuen saamisen. Paneudumme yksilöllisiin tavoitteisiin ja itsehoidon merkitykseen oman toipumisen ja hyvinvoinnin kannalta. Käsittelemme lisäksi omaa ja puolison henkistä jaksamista. Liikumme yhdessä, keskustelemme ja jaamme tunteita sekä ajatuksia muiden samassa tilanteessa olevien kanssa.

Kuva: Frank A. Unger

Keskiviikkona 26.8. Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa nähdään Suomen Kansallisteatterin Kiertuenäyttämön ohjelmistoon kuuluva Klockriketeaternin esitys Joka neljäs. Näytelmä on isän tarina siitä, mitä tapahtuu, kun oma poika sairastuu syöpään. Koskettava monologi kuvaa todenmukaisesti sitä, millaiseksi vuoristoradaksi elämä muuttuu perheenjäsenen sairastuessa vakavasti. Pohjaton suru, absurdi huumori sekä muistot ja arkipäiväiset yksityiskohdat kietoutuvat hienoksi kokonaiskuvaksi sisäistä myllerrystä läpikäyvästä ihmisestä. Esityksen on tuottanut Klockriketeatern, käsikirjoittanut Benny Haag ja ohjannut Ann-Luise Bertell. Pääosaa näyttelee Carl Alm.

Esitys alkaa klo 15.00, ja se kestää noin 60 minuuttia. Esityksen jälkeen pidetään kahvi- ja keskustelutuokio, jossa on mukana muun muassa Joka neljäs -esityksen näyttelijä Carl Alm. Kurssille osallistuvat ovat tervetulleita seuraamaan esitystä ja osallistumaan kahvi- ja keskustelutuokioon.

Turun Seudun Osuuspankki toimii tilaisuuden mahdollistajana ja sponsorina.

Ohjaaja

Moniammatillinen työryhmä, Lounais-Suomen Syöpäyhdistys r.y.

Hakuohjeet ja -aika

Kurssille haetaan täyttämällä Kelan kuntoutushakemus KU 132, lisäksi tarvitaan alle vuoden vanha B-lääkärinlausunto tai vastaavat tiedot sisältävä muu lääketieteellinen selvitys. Hakemus liitteineen toimitetaan Kelaan, joka tekee kuntoutuspäätöksen. Haku Kelan rahoittamalle kurssille on käynnissä niin kauan kuin paikkoja on jäljellä. Voit katsoa Kelan sivuilta, onko kurssilla vielä tilaa. Mahdollisia peruutuspaikkoja voi tiedustella suoraan Kelalta (020 692 205).

Osallistujien määrä ja valinta

Kurssille valitaan 10 kuntoutujaa ja 10 puolisoa. Osallistuminen kurssille on maksutonta.

Lisätietoa

Meri-Karinan kurssitoimisto, kurssi@lssy.fi, 02 2657610