Siirry suoraan sisältöön

Keväinen Amsterdam 9.–12.5.2024

Amsterdam on viihtyisä kaupunki, joka tarjoaa museoita, boheemia kaupunkielämää, kukkatorin ja kauniita taloja. Lukuisten kanavien ja siltojen vuoksi kaupunki on ansainnut lempinimen Pohjoisen Venetsia. Koe valloittavan kaunis, keväinen Hollanti, jossa Keukenhofin kukkapuiston miljoonat tulppaanit ja kukkivat puut tervehtivät sinua. Tutustutaan myös Delftin posliinikaupunkiin ja tuulimyllyjen Kinderdijkiin.

Torstai 9.5. Turku – Helsinki – Amsterdam
Lähtö Turun linja-autoasemalta klo 6.30. Ajetaan Helsinki-Vantaan lentoasemalle, josta KLM Royal Dutch Airlinesin suora lento lähtee Amsterdamiin klo 10.50. Saavutaan Amsterdamin Schipolin kentälle klo 12.25 paikallista aikaa. Bussi ja paikallinen suomenkielinen opas ovat vastassa lentokentällä, josta ajetaan Clara Marian juustolaan. Almstelveenissa sijaitseva juustola on toiminut 150 vuotta maatilana, jonka vanha tallirakennus on muutettu puukenkätehtaaksi ja juustolaksi. Tutustutaan puukenkien valmistukseen sekä juuston tekoon ja saadaan juustomaistiaiset. Tilan valmiita tuotteita voi ostaa tuliaisiksi. Nautitaan tilalla kevyt lounas, minkä jälkeen suunnataan Amsterdamiin, jossa lyhyen kiertoajelun jälkeen majoitutaan illansuussa Novotel Amsterdam City -hotelliin.

Perjantai 10.5. Amsterdam – Keukenhof
Aamiaisen jälkeen lähdetään Keukenhofin kukkapuistoon, jossa upeat tulppaanit ja kukkivat puut vastaanottavat vierailijan. Puistossa nähdään miljoonia värikkäitä tulppaaneita, upeita istutusalueita ja koetaan satumaista kukkaloistoa. Nykyisen, valtavan 32 hehtaarin kukkapuiston historia juontaa 1400-luvulle, jolloin kreivitär Jacoba viljeli alueella hedelmiä ja vihanneksia. Iltapäivällä palataan Amsterdamiin ja ruokaillaan hotellissa ennen kanavaristeilylle lähtöä. Matka hotellista risteilylle tehdään oppaan johdolla metrolla hotellin läheiseltä asemalta. Amsterdamin vanhimmat kaupunginosat kanavineen ja katuineen levittäytyvät viuhkamaisesti puoliympyrän muotoon. Kaupungissa onkin liki 1300 siltaa, ja kanavien verkosto on 70 kilometriä pitkä. Kanaaliristeilyllä kaupunki avautuu aivan uudesta näkökulmasta, ja se onkin monien mielestä paras tapa tutustua Amsterdamin historialliseen keskustaan. Risteilyn kestää noin puolitoista tuntia.

Lauantai 11.5. Amsterdam – Delft – Kinderdijk
Hotelliaamiaisen jälkeen ajetaan vanhanajan Hollannin henkeä huokuvaan Delftin pieneen kaupunkiin, jota koristavat puiden reunustamat kanavat, historialliset rakennukset ja kauniit kirkot. Kaupunki on edelleen yhtä kaunis kuin silloin, kun kuuluisa taidemaalari Vermeer ikuisti 1600-luvulla kaupungin teoksiinsa. Sinisestä posliinista tunnetussa kaupungissa tehdään vierailu 1600-luvulla perustettuun posliinitehtaaseen, jossa tutustutaan tehtaan historiaan, tuotteiden valmistukseen sekä nähdään taitavat posliininmaalaajat työssään. Yhteisen lounaan jälkeen jatketaan matkaa Kinderdijkiin, joka on Unescon maailmanperintökohde upeine vanhoine tuulimyllyineen, jotka kuuluvat historialliseen maisemakuvaan. Tuulimyllyjä käytettiin alun perin viljan jauhamiseen ja vedennostoon. Tehdään kävelykierros alueella ja käydään tuulimyllymuseossa. Paluu Amsterdamiin myöhään iltapäivällä, minkä jälkeen ilta on vapaa omalle ohjelmalle.

Sunnuntai 12.5. Amsterdam – Helsinki – Turku
Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Vielä hetki omaa aikaa ennen kuin lähdetään hotellista Amsterdamin lentokentälle, josta KLM Royal Dutch Airlinesin suora päivälento Helsinkiin lähtee klo 14.00. Helsinki-Vantaan lentokentälle saavutaan klo 17.00, ja Turkuun noin klo 19.30.

Matkan hinta

 • 1395 €/hlö
 • Lisämaksu yhden hengen huoneesta 280 €

Hintaan sisältyy

 • bussikuljetukset matkaohjelman mukaan tilausajobussilla
 • lennot Helsinki-Amsterdam-Helsinki reittilennolla turistiluokassa
 • yksi lentokoneen ruumaan menevä matkatavara (paino korkeintaan 23 kg) ja yksi käsimatkatavara (paino korkeintaan 12 kg) matkustajaa kohden
 • kolmen yön majoitus Novotel Amsterdam City -hotellissa
 • aamiaiset hotellissa päivittäin
 • matkaohjelman mukaiset kolme lounasta
 • Amsterdamin kaupunkikierros ja kanavakierros
 • vierailut Clara Maria -juustolassa, Keukenhofissa, Delftin posliinitehtaalla ja Kinderdijkin tuulimyllymuseossa
 • suomenkielisen oppaan palvelut kaupunkikierrosten ja Hollannissa tehtävien retkien aikana
 • matkanjohtajan palvelut
 • matkan aiheuttaman hiilijalanjäljen hyvitys 4H-liiton Taimiteon avulla. Taimiteossa viisi kuusentaimea istutetaan kasvattamaan Suomen hiilinieluja. Lisätietoja: www.taimiteko.fi.

Hotelli Novotel Amsterdam City
Hotelli sijaitsee Amstelpark-puiston laidalla, noin neljä kilometriä Amsterdamin keskustasta. Yhteys keskustaan metrolla tai raitiovaunulla RAI-asemalta, jonne matkaa noin 400 metriä. Hotellissa on ravintola, baari ja kuntosali. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, kylpyhuone, tv, puhelin, tallelokero, minibaari, kahvin- ja teenkeitin, hiustenkuivaaja ja ilmainen wifi. Kahden hengen huoneissa on parivuode tai kaksi erillistä vuodetta. Lisätietoa: www.novotelamsterdamcity.com

Matkalle mukaan passi tai virallinen EU-henkilökortti.

Vastuullinen matkanjärjestäjä Matkapojat Oy.