Siirry suoraan sisältöön

Perhekurssi perheille, joissa on syöpää sairastava alle 16-vuotias lapsi

Milloin?
20.–24.6.2021

Missä?
Meri-Karinan hyvinvointikeskus, Seiskarinkatu 35, 20900 Turku.

Kenelle?
Kurssi on tarkoitettu perheille, joissa on alle 16-vuotias syöpää sairastava lapsi. Kurssille osallistuva lapsi perheineen tarvitsee tukea elämäntilanteensa hallintaan sekä keinoja, apua ja valmennusta sairaudesta aiheutuvien haasteiden ja tunteiden ymmärtämiseen.

Mitä?
Kurssi tarjoaa perheelle ajankohtaista tietoa lasten syöpäsairauksista ja niiden hoidoista sekä mahdollistaa koko perheen voimavarojen tunnistamisen ja vahvistamisen. Syöpää sairastavien lasten ja heidän sisarustensa ohjelmaan sisältyy tunnetyöskentelyä ja oman tai sisaruksen sairauden käsittelyä toiminnallisin menetelmin. Kurssilla lapset pääsevät tapaamaan muita samassa tilanteessa olevia.

Vanhemmille tarjotaan muun muassa ohjausta perhesuhteiden vahvistamiseen, valmiuksia vahvistaa omaa elämänhallintaansa sekä vertaistukea ja kokemusten jakoa muiden vanhempien kanssa. Ohjelmaan sisältyy myös koko perheen yhteistä ohjelmaa.

Ohjaaja?
Kurssia ohjaa moniammatillinen tiimi. Ohjaajina toimivat sairaanhoitajat ja perhetyön asiantuntija. Kurssin ohjelmassa on mukana myös asiantuntijoita sekä lastenohjaajia.

Hakuohjeet
Kurssille haetaan täyttämällä Kelan kuntoutushakemus KU 132 tai KU 104. Lisäksi tarvitaan alle vuoden vanha B-lääkärinlausunto tai vastaavat tiedot sisältävä muu lääketieteellinen selvitys. Hakemus liitteineen toimitetaan Kelaan, joka tekee kuntoutuspäätöksen.

Lue Kelan verkkosivulta lisää hakemisesta ja lataa kuntoutushakemus

Osallistujien määrä ja valinta
Kurssille valitaan kahdeksan perhettä. Osallistuminen kurssille on maksutonta.

Lisätietoa