Siirry suoraan sisältöön

Vertaistukea syöpää sairastavan lapsen sisaruksille

(10.10.2017)

Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa marraskuussa pidettävällä päiväleirillä keskipisteessä on lapsen näkökulma ja tunteet sisaruksen sairastumisesta sekä niiden läpikäyminen yhdessä vertaistukiryhmässä.

Lapsisyöpäpotilasperheiden Sykerö-kerho järjestää päiväleirin syöpää sairastavien lasten sisaruksille lauantaina 11.11.2017 klo 10–17. Ilmoittautuminen leirille tapahtuu lähettämällä viesti osoitteeseen sykero@lssy.fi jo sunnuntaihin 15.10.2017 mennessä.

Osallistujille maksuton päiväleiri sisältää mukavaa yhdessäoloa ja ruokailun. Paikan päällä toiminnassa ovat toimintaterapeutti Niina Ollikainen sekä Tyks Lasten ja nuorten hematologisen osaston sairaanhoitaja Johanna Viitanen.

Päivän tavoitteena on tarjota lapselle turvallinen paikka jakaa omia kokemuksiaan, tukea häntä avoimeen keskusteluun omista tunteistaan toiminnallisten menetelmien keinoin ja antaa eväitä myös kotipuoleen perhettä kohdanneen sairauden käsittelyyn. Päivästä ei jää myöskään puuttumaan lapsille ominaista leikkimistä!

Kirjoita viestin aiheeksi ”sisarusleiri” ja ilmoita viestissä seuraavat tiedot:

  • lapsen nimi / lasten nimet
  • lapsen ikä / lasten iät
  • asuinpaikkakunta
  • milloin sisaruksen syöpä on diagnosoitu
  • mahdolliset lisätiedot

Toteutettavan ryhmän kokoonpano ilmoitetaan perheille 23.10.2017 mennessä. Valinta perustuu kiinnostuneiden määrään ja sopivaan ikähaarukkaan.

Lisätietoja: sykero@lssy.fi

Ystävällisin terveisin
Johanna Viitanen ja Niina Ollikainen