Siirry suoraan sisältöön

Mindful Body yhdistää kehon ja mielen hyvinvoinnin

Kuvassa on kivikkoinen merenranta.

(17.7.2023, tietoja täydennetty 18.7.2023)

Mindful Body on liikuntalaji, joka yhdistää kehon ja mielen hyvinvoinnin. Tunteja järjestetään Meri-Karinassa viikoittain elokuun 24. päivästä lähtien. Tervetuloa mukaan!

Mindful Body perustuu ajatukseen siitä, että kaikki mitä tapahtuu mielessä, tapahtuu myös fyysisenä reaktiona kehossa. Metodi lähestyy hyvän olon saavuttamista yhdistämällä sekä henkisen että fyysisen puolen. Metodissa etsitään yhteyttä mielen ja kehon välillä ja pysähdytään kuuntelemaan sitä, miltä tuntuu. Tunne ja tuntoaisti ovat kaikessa tekemisessä merkityksellisiä.

– Tunneilla opitaan rentoutumaan, kuuntelemaan omaa kehoa ja työstämään pois kehon kireyksiä. Tunnit ovat myös tehokas tapa harjoitella tietoista läsnäoloa. Ne ovat helppoja ja tehokkaita ja sopivat kaikille. Tunneilla ollaan oman kehon ja mielen ehdoilla, ohjaaja Mia Kuusisto sanoo.

Kuusisto työskentelee Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksessä sairaanhoitajana. Hän on ohjannut Mindful Body -tunteja vuodesta 2014 lähtien.

Fysiologia ja psykologia yhdistyvät

Jokaisella tunnilla on oma psykologinen ja fysiologinen teemansa, joita Mindful Bodyssa on kaikkiaan kaksitoista erilaista. Fysiologinen teema kuvaa hoidettavaa kehon aluetta ja psykologinen teema kuvaa, miten kyseisen kehon alueen hoitoa lähestytään.

Fysiologiset teemat ovat kaula ja käsivarsi, niska ja hartia, rintakehä, olkapää, alaselkä ja pakara, alaselkä ja kylki, lantio ja nivunen, lonkka, pakara, reidet, selkäranka, nilkka ja pohje ja psykologiset teemat ovat puolestaan tiedosta, rentoudu, hengitä, luota, tunne, tila, paranna, avaa, etsi, vapauta, flow ja energisoi.

Näistä teemoista käydään läpi rintakehä, selkäranka sekä nilkka ja pohje. Näitä vastaavat psykologiset teemat ovat hengitä, flow ja energisoi. Katso tuntikohtainen aikataulu tästä. Jokainen tunti koostuu alkulämmittelystä, vahvista ja avaa -osiosta sekä syvävenytys- ja rentoutusosiosta, jotka kaikki työstävät teeman mukaista aluetta. Mindful Body -metodi on kotimainen, ja sen on kehittänyt Katri Kylmälä.

Tule mukaan tunneille

Tunnit pidetään Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa torstaisin kello 16.00–17.00 ajalla 24.8.–30.11.2023. Tuntia ei ole viikoilla 37, 38 ja 43. Hinta on 10 euroa/kerta, Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen jäsenille 5 euroa/kerta. Ei ennakkoilmoittautumista.

Tunneille on hyvä pukeutua rentoihin jumppavaatteisiin. Myös villasukat, vesipullo ja jumppamatto on suositeltava ottaa mukaan.

Meri-Karinan hyvinvointikeskus sijaitsee Hirvensalossa, osoitteessa Seiskarinkatu 35, Turku. Keskuksen läheisyydessa on maksuttomia pysäköintipaikkoja ja  keskukseen kulkee Fölin bussi numero 54.